Două trenuri şi şapte ore până la Bucureşti
Foto: Arhiva VL

Două trenuri şi şapte ore până la Bucureşti
Haz de necaz pe căile ferate române
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Gălăţenii care s-au urcat în trenul care urma să plece duminică la prânz spre Bucureşti îşi vor aminti mult timp de această zi. Au plecat cu o întârziere de două ore, au mers cinci minute, după care garnitura s-a întors în Gara Galaţi, iar pasagerii au fost îmbarcaţi într-un alt tren, care a plecat spre Bucureşti două ore şi jumătate mai târziu faţă de ora anunţată.

Durata acestei „distracţii” pe calea ferată a fost, pentru respectivii pasageri ai CFR Călători, de aproape şapte ore, cu circa trei ore în plus de cât se aşteptau să dureze drumul până la destinaţie. Mulţi dintre ei au găsit însă puterea de a face haz de necaz. „Iar am luat trenul greşit, adică ăla care n-a mai plecat. De la 12,00 stau în gara din Galaţi în trenuri care nu pornesc. După o oră şi jumătate de aşteptat, ne-au mutat în altul. Trebuie să spun că m-am bucurat foarte puţin timp de soluţia salvatoare. Acum stăm în al doilea tren. Aşteptăm de jumătate de oră locomotiva, pentru că, fără locomotivă, ştim, trenul nu poate pleca. Sper să ajung mâine la vernisaj. Later edit: Ne-am pornit, dar am mers un pic-picuţ şi ne-am oprit, nici măcar n-am ajuns pînă la tunel, pentru că şi-al doilea tren e defect. Acum ne trag înapoi în gară. Yeeeeiiiii! Later-later edit: Avem viteză. Suntem în drum spre Brăila cu o întîrziere de trei ore. Naşului îi este teamă de călătorii brăileni care ne-aşteaptă în gară. Zice că-şi pune vestă anti-glonţ. Săracu'!”, a fost postarea gălăţencei Simona Toma pe o reţea de socializare.

Cineva l-a intrebat pe controlor: „Care e pasul următor?”, la care el a răspuns: „Mă arunc in Siret!”, a spus un alt pasager, citat de ziare.com.

Le-am solicitat reprezentanţilor CFR Călători explicaţia pentru situaţia relatată. „Ca urmare a defectării materialului rulant ce forma inițial trenul IR 1772 Galați (12,00) – Făurei – București Nord, dar și a numărului mare de călători, s-a luat decizia formării trenului din locomotivă și două vagoane. Garnitura a plecat din stația Galați la ora 14,05 după efectuarea operațiilor aferente plecării în cursă (atașare vagoane, probă frână etc.). Locomotiva s-a defectat la ora 14,15, iar cele două vagoane au fost atașate la trenul IR 1576 Galați (plecare 14,30) – București, via Buzău. Având în vedere numărul mare de pasageri care aveau bilete la trenul IR 1772, călătorii cu destinația Făurei și București au fost direcționați către IR 1576, iar cei cu destinația Urziceni și PO Aeroport la trenul IR 1772 format dintr-un automotor. Au fost avizate stațiile din parcursul trenurilor pentru a anunța pasagerii despre această modificare”, ne-a răspuns Serviciul Promovare Imagine şi Relații Publice al CFR Călători.

Citit 3439 ori Ultima modificare Miercuri, 21 August 2019 15:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.