De astăzi, se joacă pe puncte. Începe Liga 3, pe "Portu Roşu" tot fără spectatori

De astăzi, se joacă pe puncte. Începe Liga 3, pe "Portu Roşu" tot fără spectatori
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Noul sezon în al treilea eşalon are la start trei echipe gălăţene, Oţelul, Sporting Lieşti şi nou-promovata CSU “Dunărea de Jos”. În prima etapă, Oţelul şi Sporting joacă în deplasare, cu CSM Paşcani, respectiv Foresta Suceava, iar formaţia studenţească debutează pe teren propriu, la “Portu Roşu”, cu KSE Tg. Secuiesc. Toate meciurile sunt astăzi, de la ora 18,00.

După ce precedentele două sezoane le-a început cu obiectiv maxim, promovarea, Oţelul are de data aceasta planuri mai realiste. “Este un sezon in care obiectivul este de a creşte tinerii jucători pe care îi avem în propria pepinieră şi a-i promova spre echipa mare, alături de cei cu experienţă pe care îi avem în lot”, a declarat Alexandru Ciobanu, revenit ca antrenor principal după o nouă experienţă în prima ligă din Oman.

“Avem un proiect pe termen mediu, de minimum trei ani, în care vrem să creştem cât mai mulţi copii cu calităţi din centrul nostru şi din tot mediul fotbalistic gălăţean. Totodată, obiectivul este de a termina cât mai în faţă. Ţinând cont că avem un schelet de echipă din sezonul trecut cu jucători ce au experienţă, îmbinat cu tinereţea, sperăm să facem o echipă competitivă. Nu ne hazardăm să vorbim de obiective măreţe, dar este evident că nu se va da nimeni la o parte dacă vom fi acolo, aproape de ele”, a completat şi managerul general al clubului, Iulian Apostol.

Pentru meciul de astăzi de la Paşcani, antrenorul Alex Ciobanu vrea de la fotbaliştii săi “să joace cu plăcere, să fie dezinvolţi şi curajoşi, pentru că în fotbal şi nu numai curajul se premiază de multe ori”.

Lotul, cu mulţi juniori în componenţă, este format din:

Portari – G. Ursu, Seb. Viorică, Ed. Preda şi A. Doană;

Fundaşi – R. Pop, Ed. Drăgan, Vl. Bucevschi, Puţanu, Ghiocel, Manău, Nemţanu, Al. Dragu, Tiberiu Cucu;

Mijlocaşi – Crihană, Pleşa, A. Bordieanu, L. Neamţu, Ad. Munteanu, Şt. Farcaş, Filip Dima, B. Zărnescu, Partenie, Al. Alecu, C. Stoian, Al. Buhăescu;

Atacanţi – Cîrjan, Marius Matei, R. Ţicămucă, Al. Avram, G. Grădinaru.

Sporting, pentru locurile 5-8

Sporting Lieşti porneşte la drum cu un uşor handicap, cinci dintre jucătorii de bază sunt accidentaţi şi sunt şanse minime ca vreunul să facă deplasarea în prima etapă. Echipa a depăşit în această vară un moment de cumpănă, conducerea revenind asupra deciziei desfiinţării la insistenţele jucătorilor.

După plecarea lui Ionuţ Niculcea la CSM Galaţi, Sporting porneşte cu un staff tehnic format din Doru Balmuş şi Cristi Brăneţ, ambii cu atribuţii de antrenor principal.

Obiectivul este o clasare în prima jumătate a clasamentului (locurile 5-8). Lotul cu care se porneşte la drum este alcătuit din 22 de jucători, dintre care şase sunt juniori: Vădeanu şi Vicol (portari) – Moscu, Gâţă, Munteanu, Hodorogea, Dima, T. Năstase, Iancu, Dănăilă, Munchiu, Bahnaşu, Adamache, Nica, Mihu, Ionuţ Constantinescu, R. Năstase, B. Dumitruu, Anastasie, Bârlădeanu, Moise şi Stan.

La „Portu Roşu”, fără public

În al treilea an de la reînfiinţare, CS Universitatea „Dunărea de Jos” a reuşit să facă pasul în Liga 3, iar antrenorul principal Cătălin Savu, ajutat din această vară de Eugen Baştină, a lucrat pentru aducerea echipei la un nivel competitiv pentru eşalonul al treilea. Principalele achiziţii au fost Manea, fost la Sporting Liești, Ionuţ Chiriac de la Oţelul şi Mațoianu, fost la CSA Steaua București.

Meciul de astăzi, cu KSE Tg. Secuiesc, va avea loc la stadionul „Portu Roşu”, acolo unde tot nu s-a primit acordul pentru a se juca cu spectatori, deşi în această săptămână s-a lucrat pentru îndepărtarea elementelor din fier din tribună ce reprezentau un teoretic pericol pentru public. Clubul gălăţean a anunţat că va transmite partida pe contul său de Facebook (ACS Universitatea Dunarea de Jos).

Antrenorul Cătălin Savu spune că s-a stabilit un obiectiv realist pentru acest moment, rămânerea în Liga 3. ”Ne dorim ca la finalul sezonului să terminăm deasupra liniei. Impactul cu acest eşalon va fi foarte greu. Ne bazăm în linii mari pe jucătorii cu care am promovat, pentru că sunt tineri, au calitate şi mergem în continuare pe proiectul nostru de studenți. Sperăm să ne ridicăm la nivelul celorlalte echipe din serie. Contează foarte mult cum vom pleca la începutul sezonului, dacă vom avea parte de un start bun, echipa va prinde încredere în meciurile următoare”, a declarat Cătălin Savu.

Lotul CSU Dunărea de Jos îi are în componenţă pe: Bogdan Olaru, Cătălin Enache, Alex Constantinescu – portari, G. Iacob, L. Iancu, O. Moise, M. Manea, Morogan, L. Ignat, M. hilohi, A. Bădilaş, G. Ţuiu, Mohorîţă, M. Ivaşcu, M. Blănaru, V. Vârlan, Chiriac, D. Lovin, T. Baştină, C. Petică, Al. Izvoranu, Grigoraş, M. Măţoianu, Al. Perju, C. Chiciuc şi George Popa.

Citit 3091 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2019 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.