Noua arteziană din Parcul ”Eminescu” îi salută pe gălăţeni (VIDEO)
Foto: Anca Melinte

Noua arteziană din Parcul ”Eminescu” îi salută pe gălăţeni (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

În această seară, noua fântână arteziană construită la intrarea în Parcul „Mihai Eminescu”, pe fostul scuar cu trandafiri, a fost pusă în funcţiune. Deşi nu puţini sunt cei care s-au arătat nemulţumiţi de apariţia ei în parc, ba chiar au numit-o ironic „lighean” sau „balie”, gălăţenii care au asistat la probele funcţionării ei s-au arătat încântaţi.

Chiar dacă parcul modernizat nu a fost inaugurat oficial, iar constructorii tot mai găsesc câte ceva de făcut, gălăţenii nu mai au răbdare! Vor să-şi recapete locul de socializare, odihnă şi promenadă.  De mai bine de o săptămână, seară de seară, pe aleile parcului pot fi văzuţi copii cu părinţii, iar pe bănci, tineri şi pensionari.

Reamintim că, pentru modernizarea Parcului „Eminescu”, Primăria municipiului Galaţi a încheiat, în urma licitaţiei, un contract în valoare de peste 4,1 milioane de lei cu TVA, cu firma Rovis Lider SRL. Lucrările au început în iulie 2018 şi ar fi trebuit să se încheie în iulie anul acesta, dar s-au prelungit şi în luna august.

Amenajat între anii 1880-1881, pe locul fostului depozit de gunoaie din centrul oraşului Galaţi, şi inaugurat cu ocazia "jubileului" domniei Regelui Carol I, Parcul „Eminescu” face parte din patrimoniul istoric al oraşului. Pe Lista Monumentelor Istorice gălăţene se află nu numai parcul, ci şi prima statuie din România a poetului Mihai Eminescu, dezvelită în 1911, întreaga zonă fiind cuprinsă în Ansamblul urban „Strada Domnească”.

Citit 13026 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2019 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.