Politicienii gălățeni, furați de Moș Nicolae. PAMFLET

Politicienii gălățeni, furați de Moș Nicolae. PAMFLET
La asta chiar nu se aștepta nimeni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Este posibil ca Moș Nicolae să nu fie prins nici anul acesta de Poliție, așa că politicienii locali trebuie să se aștepte la lucruri rele şi la finalul lui 2020


Când li se păreau sărbătorile mai dragi, chiar dacă este abia început de sezon, spiritul care vine cu varga le-a stricat cheful oamenilor politici din județul Galați. Ca exemplu, dacă ți se spune că n-ai nicio șansă anul viitor în cursa pentru Primărie, cazul liberalilor, l-ai mai aștepta pe Moș Crăciun?

Cineva poate să-i "facă" și pe ei

Vorba tabloidelor, nimic nu se mai poate face, nenorocirea a dat toată lumea peste cap. Moșul ușor recalcitrant, îl numim aici pe Nicolae (în van circulă legendele cu vărguța păstrată pentru copilașii neastâmpărați?), le-a produs daună totală oamenilor politici din Galați, cu nici măcar o lună înaintea anului 2020. Cine s-ar fi așteptat ca un moșuleț de treabă, chiar și locotenent al mult mai celebrului Moș Crăciun, să nu le aducă nimic mai-marilor orașului și ai județului, ba mai mult să-i rezolve mișelește la buzunare? Asta-i apucătură de politician îmbătrânit în rele, iar pe fir ar trebui să intre și Poliția Locală. Haideți, trebuie să apreciați că gluma din finalul acestui paragraf este chiar reușită.

Centura alunecă spre Brăila, aeroportul, la Focșani

Primarul Ionuț Pucheanu era să se trezească fără susținerea partidului pentru candidatura de anul viitor - asta ar fi fost o nefăcută! - și trebuie să scuipe în sân că a rămas păgubaș pe altă tarla: unele licitații publice s-au organizat pe bune. În schimb, președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, a primit o scrisoare oficială prin care este notificat că Drumul de Centură comandat în baza unor fonduri europene va fi mutat la Brăila, la fel și aeroportul. De fapt, acesta din urmă ar putea fi construit la Focșani, sforile trase de baronul Marian Oprișan condamnând județul nostru la izolare. Ca anecdotă, în finalul misivei, se precizează că, din dragoste pentru gălățeni, Autostrada Moldovei - când va fi construită, asta nu se poate ști - va trece pe la Satu Mare și Bistrița. Iată și o poantă realmente proastă!

ITP anual pentru unii candidați

Moș Neculai, cum i se mai spune ghidușului care ne miroase cizmele, a dat o fugă și la opoziția locală care manifestă atitudine de controlor de tren, deși circulă prin gările altora. George Stângă, liderul PNL, nu s-a lipit încă de primarii pesediști pe care și-i dorește în formațiunea politică ajunsă la guvernare și a înțeles din jocul neprietenos al vărguței matusalemice că nici candidat cum trebuie nu va avea la alegerile pentru Primărie. N-ar fi culmea să se adeverească pronosticul Moșului, și anume ca individul din cauza căruia să fi apărut USL-ul, adică Băsescu, să le dea liberalilor și alianței USR-PLUS piesa de care au nevoie pentru a-l băga în corzi pe Pucheanu? Dar și Cătălin Cristache, căci despre deputatul PMP e vorba, a fost vizitat de spiritul cu barbă. I-a spus verde în față că reprezentanții partidelor care abia trec pragul electoral trebuie să-și facă anual ITP-ul. Pe bune? Urâte sărbători.

Mersul Renurilor

Pamflet în versuri

PARADA NESIMŢIRII de Submarin Cosorescu

oraşu-i plin cu flegme şi cu muci,/ cu şarlatani, gunoaie şi lichele -

abia mai poţi sufla de-aşa golani,/ de marţafoi şi doctori în manele!

n-ai ce să înţelegi, n-ai ce să faci/ - parada nesimţirii te-nconjoară,

chiar şi plăteşti aist puseu tembel/ în astă lume surdomută-chioară!

vacarm de pocnituri şi pocnitori/ greu de adus în gesturi şi cuvinte,

flecari politici, iude, mincinoşi/ - un fără rost de fără cap pendinte!

coconi parşivi, cocoane de asalt/ - cu tot tacâmul cinic din dotare -

vibrează alandala-n timp real/ - alunecoşi cu moţ la drumul mare!

aşa, ce să-nţelegi şi ce să faci?/ - strigi „jos democraţia” puturoasă,

strigi „jos panglicăria”... şi te muţi/ în cea mai mică şi decentă casă!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

L-a visat pe Pucheanu în PNL

* Cea mai proastă veste pentru reprezentanții PSD din zonă a venit odată cu instalarea noului Guvern. Unii și-au pierdut joburile de pe la București, cazul city-managerului Marius Humelnicu, alții sunt aproape să zboare din post. Prin urmare, ei l-au întâlnit anul acesta și pe Moș Halloween.

* Stângă, șeful liberalilor gălățeni, a avut un vis ciudat, ba chiar coșmar: se făcea că Pucheanu, actualul edil-șef, trecea prin primăvară în partidul cu săgeată și câștiga en-fanfare alegerile din 2020. Moșule, ce substanțe arunci în cafea, bre?

* Deputatul USR Bogdan Rodeanu a fost păcălit de șugubățul Nicolae că, în anii primului mandat de parlamentar, și-a construit reputația necesară pentru a fi recunoscut pe stradă de către electori. USR-istul chiar a fost tentat să-i propună Moșului o alianță. Ar fi sunat cam așa: USR-MOȘ-PLUS. Sau USR-PLUS-MOȘ.

* Întreabă un cititor nerăbdător ce i-a adus sau, mai degrabă, ce i-a luat gârbovitul echipat în roșu viceprimarului Picu Apostol Roman. Iertare! Moș Senectute a mers doar pe la politicieni.

* La ora redactării acestui material, județul Galați nu avea încă prefect. Toate glumele cu și despre Dorin Otrocol, fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu, s-au consumat. Să fi fost Moșul însuși seniorul Dorin?

Prefect Bărbătesc

Avem motive să nu mai citim

Asta e știrea care ne convine cel mai mult, incultul, manelistul și cocalarul din noi răsuflă ușurați, chiar dacă niciuna dintre aceste personalități n-are merite în acest sens. Atenție, scrie negru pe alb: 13 martie 2020 este data de la care cititorii, adulţi şi copii, vor putea din nou să împrumute cărţi, publicaţii şi documente multimedia de la Biblioteca "V. A. Urechia". Instituția a început inventarul, deci nu mai suntem obligați să citim. Iar Pro TV a difuzat deja prima producție din seria "Singur acasă". Ce fericire!

V. A. Urechia-Toacă

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2165 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2019 11:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.