”Aranjați zidul, șutez ca Ronaldo!”

”Aranjați zidul, șutez ca Ronaldo!”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipele din Liga a V-a au disputat ultimele partide din acest an, cele din etapa a 13-a. Asociaţia Judeţeană de Fotbal a hotărât ca meciurile etapelor a 14-a și a 15-a, plus un meci restant, să se dispute anul viitor.

Scorurile înregistrate în această ultimă rundă au fost: ACS Lascăr Schela - Șoimii Foltești 5-2, Prutul Vlădești - Mălina Smârdan 1-3, Zorile Grivița - Avântul Matca 6-1, Flacăra Pechea - Inter Tudor Vladimirescu 7-2, Siretul Piscu - Unirea Hanu Conachi 3-0, Viitorul Frumușita - Voința Cișmele 3-1, Luceafărul Berești - Siretul Cosmești 1-0 și Viitorul Umbrărești - Foresta Șendreni 2-1. A fost rezolvată și o contestație, Inter Tudor Vladimirescu - Zorile Grivița 3-0, pe teren 2-3, grivițenii substituind un jucător.

Primele locuri din clasament arată astfel: 1. ACS Lascăr Schela 37 p, 2. Flacăra Pechea 31 p, 3. Mălina Smârdan 27 p, 4. Viitorul Umbrărești 24 p, 5. Foresta Șendreni 22 puncte.

Liderul, ACS Lascăr Schela, a acumulat cu șase puncte mai mult decât urmăritoarea sa, după un parcurs foarte bun, fără înfrângere: 12 victorii și un egal, cu un golaveraj excelent, 45-12. În ultimul meci, câştigat cu Şoimii Foltești, scor 5-2, marcatorii au fost Adrian Păpăruș - 3, Breb și Hilohe, respectiv, Badiu și Ristici.

Liderul a început în următoarea formulă: Șandru - Prodan, Radu, Ifrim, Morun, Ad. Ușurelu, Breb, Petcu, Mocănelu, Dragomir, Păpăruș. Au mai jucat: Hilohe, Lupoaie, Borcea și Oprea (antrenor Marcel Ușurelu).

Cel mai spectaculos gol al turului

Arbitrul întâlnirii, Florin Vișan, ne-a relatat un episod interesant din acest meci. La scorul de 4-1, cei din Foltești au beneficiat de o lovitură liberă de la peste 35 de metri. Când se pregătea să execute, Costel Ristici l-a rugat pe arbitru să fixeze ”zidul” la distanța regulamentară, de 9,15 m, că "vreau să execut ca... Ronaldo"! Ei bine, așa s-a și întâmplat: mingea șutată de el a pornit ca din tun, cu o viteză năpraznică, oprindu-se direct la vinclu, la încheietura barelor, acolo unde se... hârjonesc păianjenii!

După această ispravă, "a la Ronaldo", s-ar putea ca șuteurul din Foltești să fie căutat de tot mai multe echipe, gălățene și nu numai! Să mai spunem că liderul a sărbătorit succesul la zi, cât și cel din întregul tur, cu... torțe și grătar.

Altfel, într-un mic derbi de clasament, pentru locul al patrulea, s-au întâlnit echipele din Umbrărești și Șendreni. Disputa lor s-a încheiat cu un succes la limită al gazdelor, cu 2-1. Marcatorii învingătoarei au fost Micu și Heyman, oaspeții punctând prin Pătulia, din penalti. Cele două combatante au evoluat în următoarele distribuții.

Viitorul: V. Dănăilă - Meleșcanu, Șt. Dănăilă, Vascu, Micu, Zotalis, Toma, Țeperuș, Heyman, Ionașcu, Stoica. Au mai jucat: Munteanu și Hagiu (antrenor Viorel Cazacu).

Foresta: Paharnicu - Gherghel, Teodorescu, Dublea, Necula, Neagu, Pătulia, Alexandru, Racoviță, I. Vițel și Mărăcine. Au mai jucat: G. Vițel și Chiriță (antrenor Petrea Milea).

Citit 4762 ori Ultima modificare Luni, 16 Decembrie 2019 23:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.