UPDATE Nemulţumiri ale foştilor posesori de GARAJE | Ce spune AJVPS
Foto: Bogdan Codrescu

UPDATE Nemulţumiri ale foştilor posesori de GARAJE | Ce spune AJVPS
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

UPDATE Nu e garaj, ci construcţie de utilitate publică! În urma publicării articolului "Nemulţumiri ale foştilor posesori de garaje - «A promis că va face parcare, dar nu a spus în ce an»", am primit la redacţie un punct de vedere din partea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS). Asociaţia este deţinătoarea singurei construcţii rămase după ce garajele de pe strada Vlad Ţepeş, zona blocurilor A1-A2-A3, au fost desfiinţate.

Biroul de presă al administraţiei locale ne comunicase că şi deţinătorul ultimului garaj rămas în zona indicată a fost notificat să-şi desfiinţeze construcţia şi, dacă nu se va conforma, municipalitatea va desfiinţa construcţia şi va imputa deţinătorului garajului suma cheltuită pentru demolare.

Situaţia nu este, însă, aşa de simplă precum pare! "Acea construcţie nu are statut de garaj, ci este o construcţie autorizată, de utilitate publică pentru AJVPS, necesară pentru întreaga regiune. Încă de la momentul autorizării construirii a fost conceput ca depozit de utilitate publică", ne-a transmis AJVPS.

Urmează ca AJVPS şi Primăria să găsească cea mai bună soluţie pentru a se respecta proiectul edilitar, dar şi pentru ca asociaţia să nu rămână fără construcţia necesară activităţii.


”A promis că va face parcare, dar nu a spus în ce an” | "Pe strada Vlad Ţepes s-au dărâmat garajele, dar a rămas unul! Ce are în plus faimosul garaj al vânătorilor? Primăria a promis ca va face parcare, nu a spus însă în ce an", este sesizarea pe care am primit-o la redacţie din partea unei gălăţence. Mesajul a fost o reacţie la un recent articol, în care anunţam că a început demolarea garajelor din zona Stirex, şi era însoţit de o fotografie suficient de sugestivă pentru a ne determina să mergem să verificăm situaţia la faţa locului.

Imaginile dezolante vorbesc de la sine, garajul rămas în picioare are sigla AJVPS Galaţi şi situaţia confirmă sesizarea transmisă de gălăţeancă. "Pe strada Vlad Ţepes s-au dărâmat garajele, dar a rămas unul! Ce are în plus faimosul garaj al vânătorilor? Primăria a promis că va face parcare, nu a spus însă în ce an. Măcar până la cea parcare să vina să facă ceva acolo. După cum se vede, e pericol public! Să nu mai spunem şi că, dacă încep ploile, vom înota în noroaie. Asta e zona I de impozitare", ne-a sesizat gălăţeanca. În comentariile postate pe pagina de Facebook a ziarului nostru, a explicat că şi ea a avut garaj în zona respectivă şi l-a demolat, iar acum îşi doreşte un loc de parcare civilizat.

Despre demolarea garajelor pe strada Vlad Ţepeş aţi putut citi în „Viaţa liberă” în septembrie anul trecut. Scriam la acel moment că, potrivit Primăriei, din 6 septembrie au fi fost emise şi transmise 102 notificări pentru desfiinţarea garajelor în alte trei cartiere. În Mazepa, pe strada Vlad Ţepeş, zona blocurilor A1-A2-A3, erau vizate 25 de asemenea construcţii. „Notificările au fost emise ca urmare a adreselor transmise de către Direcţia Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice - Serviciul reparaţii străzi şi imobile, prin care s-a cerut eliberarea amplasamentelor în vederea executării unor lucrări de investiţii, reparaţii la trotuare, parcări şi carosabil”, ne comunica Primăria Galaţi.

La sesizarea pe care am transmis-o acum, Biroul de presă al administraţiei locale ne-a comunicat că şi deţinătorul ultimului garaj rămas în zona indicată a fost notificat să-şi desfiinţeze construcţia. Conform Primăriei, în cazul în care nu se va conforma în termenul stabilit în notificare, municipalitatea va desfiinţa construcţia şi va imputa deţinătorului garajului suma cheltuită pentru demolare. Primăria ne-a dat asigurări că până la finele acestui an în locul garajelor demolate de pe strada Vlad Ţepeş vor fi amenajate locuri de parcare, aşa cum îşi doresc gălăţenii.

 
Citit 9246 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2020 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.