Primăria Galați asigură hrana pentru cei aflaţi în izolare
Foto: Arhiva ”Viața liberă” | Imagine cu titlu informativ

Primăria Galați asigură hrana pentru cei aflaţi în izolare
Decizii în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Măsuri pentru limitarea răspândirii coronaviruslui se iau şi pe plan local, prin Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, care s-a întrunit, din nou, în cursul zilei de joi, 12 martie 2020.

În urma acestei şedinţe, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) a decis achiziţionarea unui aparat de testare rapidă (PCR) pentru depistarea noului coronavirus. Achiziţionarea aparatului a fost motivată de faptul că, în prezent, toate probele prelevate de la persoanele suspecte de coronavirus sunt trimise la Bucureşti, iar rezultatele sunt primite în cel puţin 24 de ore, iar pentru asta au fost alocaţi 800.000 de lei din fondul de rezervă al Municipiului Galaţi.

De asemenea, autorităţile locale au decis identificarea persoanelor vârstnice din oraş, fără aparţinători, în vederea asigurării unor pachete sanitare şi alimentare, dar şi asigurarea hranei pentru cei aflaţi în izolare la domiciliu. "Stabilirea hranei zilnice necesare în conformitate cu legislaţia în vigoare şi asigurarea acesteia pentru cetăţenii suspecţi de a fi intrat în contact cu persoane purtătoare de virusul COVID-19 şi plasaţi în izolare la domiciliu în municipiul Galaţi, pe toată durata izolării, prin cantina de ajutor social a municipiului Galaţi, în baza solicitărilor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi Asociaţia pentru Instruire în Situaţii de Urgenţă - Urban Volunteer Search And Rescue (UVSAR) Galaţi. Asigurarea distribuţiei hranei se va asigura săptămânal, de către personal instruit şi echipat cu mijloace de protecţie din cadrul UVSAR Galaţi",  se arată într-un comunicat al Primăriei Galaţi.

Conform sursei citate, a fost decalat programul angajaţilor Primăriei municipiului Galaţi şi ai instituţiilor şi societăţilor din subordine care se deplasează cu mijloacele de transport în comun, la trei ore diferite.

De asemenea, „s-a sistat programul de lucru cu publicul la ghişeele sediilor Primăriei municipiului Galaţi, instituţiilor publice şi societăţilor comerciale aflate sub autoritatea Consiliului Local Galaţi, cu excepţia activităţilor urgente şi a celor ce se pot desfăşura on-line, începând cu data de 12.03.2020 până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire; datele personale ale cetăţenilor care solicită accesul pentru rezolvarea problemelor urgente vor fi trecute în registrul de evidenţă a accesului persoanelor la obiectiv şi vor cuprinde inclusiv domiciliul şi numărul de telefon/mail”, se mai arată în comunicat.

Citit 6954 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Martie 2020 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.