CORONAVIRUS | Patrule intensificate pe uliţele satelor din judeţul Galați

CORONAVIRUS | Patrule intensificate pe uliţele satelor din judeţul Galați
Sesizări că cei veniţi din străinătate nu respectă izolarea
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Românii din străinătate, care au luat, în ultimele zile, cu asalt punctele de trecere ale frontierei, au ajuns, în mare parte, în localităţile de domiciliu. Unii au înţeles că trebuie să stea în izolare la domiciliu, alţii nu.

Tocmai de aceea, sunt din ce în ce mai mulţi cei care semnalează că pe străzile şi uliţele comunelor din judeţ se plimbă nestingheriţi români veniţi din străinătate. Aceste lucruri au ajuns şi la urechile autorităţilor, care au cerut sprijin de la oamenii în uniforme. Aşa că, pe lângă poliţiştii care merg acasă şi verifică dacă cei luaţi în evidenţe respectă sau nu izolarea, jandarmii vor face şi ei verificări.

"Am intensificat controalele cu forţele Jandarmeriei în localităţile din judeţul Galaţi, acolo unde avem semnale că sunt cetăţeni care nu respectă regimul de izolare, iar ca exemplu vă pot da comunele Iveşti, Lieşti, Tudor Vladimirescu, Pechea şi Independenţa. De asemenea, se vor intensifica controalele şi în zona magazinelor alimentare, unde, de asemenea, au fost semnalaţi cetăţeni care nu respectă regimul de izolare la domiciliu", ne-a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Aşa că persoanele care se plimbau până acum nestingherite prin comune trebuie să fie cu mare băgare de seamă, pentru că nerespectarea condiţiilor izolării se sancţionează cu amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei, dar se pot alege şi cu dosare penale. "Împreună cu comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, am identificat şi au mai fost întocmite şi alte dosare penale, iar pentru persoane care nu sunt la domiciliu sunt aplicate sancţiuni", a completat prefectul.

Nici cei care trebuie să stea în carantină, în centrele special amenajate, nu au priceput prea bine care sunt regulile. Tocmai de aceea, autorităţile le reamintesc cetăţenilor români veniţi din străinătate că, atunci când sunt în România, trebuie să respecte regulile de aici. "Îi rog din nou pe toţi cetăţenii care au venit din străinătate să respecte regimul de izolare la domiciliu sau carantina. Sunt măsuri impuse şi pentru sănătatea lor, şi pentru sănătatea membrilor familiilor dumnealor. Sunt compatrioţii noştri, sunt bineveniţi acasă, dar trebuie să înţeleagă că aici se aplică legile statului român. Iar statul român, în momentul de faţă, a decis ca toţi cei care vin din zona roşie să stea în carantină. Nu discutăm niciun alt fel de regim. Trebuie să înţeleagă că trebuie să respecte regimul de carantină. Asta nu înseamnă că au voie să se plimbe prin curtea centrului de carantinare sau să socializeze între ei acolo. Este centru de carantină, trebuie să stea fiecare în camera lui", a conchis Gabriel Avrămescu.

Până la ora 16,00, la nivelul Galaţiului erau în izolare la domiciliu 642 de persoane, iar în centrele de carantinare erau internate 42 de persoane. Totodată, 414 persoane au ieşit din perioada de izolare de 14 zile.

CITEȘTE ȘI: Gălăţenii veniţi din Italia iau cu asalt oraşul. Convoi după convoi, dinspre frontieră

 

Citit 23140 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.