53 de persoane în carantină, alte nouă sunt suspecte

53 de persoane în carantină, alte nouă sunt suspecte
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, făcută marţi înainte de închiderea ediţiei, arăta că 217 români au fost diagnosticaţi cu noul virus COVID-19. Două dintre aceste persoane sunt din Galaţi, dar au fost internate, după diagnosticare, la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

Pe lângă cele două persoane diagnosticate deja cu COVID-19, doi bărbaţi, unul de 72 de ani, celălalt de 24 de ani, nouă persoane din judeţul nostru sunt considerate cu suspiciune de coronavirus şi sunt internate în Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Conform datelor oficiale, 53 de persoane se află în carantină în centrele speciale, iar alte 660 sunt în izolare la domiciliu. 

În aceste condiţii, autorităţile sunt în permanentă alertă şi încearcă să ia cât mai multe măsuri pentru a evita răspândirea virusului. Una dintre aceste măsuri îi vizează pe toţi agenţii economici şi toate instituţiile de stat. Şi asta pentru că au primit recomandarea de a institui filtre pentru termoscanare. Măsura, care vizează şi magazinele şi supermarketurile, va fi aplicată pentru toate persoanele care pătrund în incinta respectivă. 

Totodată, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi (CJSU) a dispus ca toate târgurile auto, târgurile de animale, dar şi orice alt eveniment organizat la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din judeţ să fie suspendate până la data de 31 martie.

De asemenea, pe toată perioada stării de urgenţă, autorităţile administraţiei publice vor lua măsuri pentru organizarea activităţii astfel încât să fie evitat, pe cât posibil, contactul direct între persoane, inclusiv prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare. Asta înseamnă că nici asociaţiile de locatari nu ar trebui să mai organizeze şedinţe cu  locatarii, aşa cum de altfel ni s-a semnalat pe pagina de socializare a ziarului că se întâmplă, indiferent care ar fi motivul invocat pentru întrunire. Mai mult, adunările cu mai mult de 50 de persoane, în spaţii închise, sunt interzise.

Trebuie precizat şi faptul că în şedinţa CJSU s-a dispus ca Primăria Galaţi să suplimenteze numărul mijloacelor de transport în comun şi să micşoreze timpii de aşteptare, astfel încât să se evite aglomerările de călători. Asta în condiţiile în care Transurb a anunţat, încă de luni, că se va trece la program de weekend, ceea ce înseamnă timp mai mari de aşteptare şi autobuze mai puţine. Acest lucru s-a şi întâmplat, de ieri, fiind semnale că autobuzele au fost pline, mai ales dimineaţa. Rămâne de văzut dacă astăzi situaţia se va schimba, în urma noilor recomandări.

 

Citit 10657 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 23:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.