Fost inspector vamal, şef la AJFP Galați, pentru o singură zi (FOTO)

Fost inspector vamal, şef la AJFP Galați, pentru o singură zi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Numit șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați la începutul lunii aprilie, vrânceanul Ștefan Sergiu Bordea n-a "dansat" în această funcție decât o zi!

Fost inspector vamal în Vrancea, Bordea - care, conform presei centrale, este soțul nepoatei ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan - fusese numit șef la AJFP Galați prin ordin al șefei ANAF, Mirela Călugăreanu.

Conform unor surse neoficiale, fostul inspector vamal a fost avansat, aproape imediat, în funcția de director executiv colectare în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați, tot prin ordin al șefei ANAF. "A fost numit șef la colectare chiar de a doua zi, s-a spus că numirea la AJFP ar fi fost o greșeală", ne-au spus sursele noastre. Deci, șeful Colectării pe cele șase județe din cadrul Regionalei ANAF cu sediul la Galați este un fost inspector vamal.

În aceste condiții, funcția de șef al AJFP Galați a rămas vacantă și nu se știe când va fi ocupată. "Situația nu e ok", ne-au mai spus sursele noastre. Persoana care deținuse înaintea lui Bordea această funcție, Mioara Daniela Carp, IT-istă de profesie, nu rezistase, nici ea, decât trei luni.

În plină epidemie și stare de urgență, Finanțele Publice ar trebui să fie focalizate pe eficiență maximă în colectare și asigurarea veniturilor la bugetul de stat, pentru acoperirea (și a) cheltuielilor suplimentare intervenite în această perioadă. Așa să fie oare și în realitate? Greu de crezut, cu aceste schimbări pe bandă rulantă, în care partidul la guvernare are un cuvânt decisiv.

 

Citit 4449 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2020 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.