De la 1 septembrie, pensiile vor crește cu 14 la sută

De la 1 septembrie, pensiile vor crește cu 14 la sută
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunţat că rectificarea bugetară a luat în calcul contextul economic global al recesiunii. "Noi am suplimentat resursele la Ministerul Transporturilor şi bugetul este unul record. La Sănătate, un domeniu prioritar în acest an, am alocat mai multe resurse. Sumele au crescut cu aproximativ 45 la sută, faţă de bugetul iniţial", a spus Cîţu. El susţine că, pe lângă creşterea alocaţiilor, Guvernul a reuşit să crească pensiile "cu cea mai mare sumă".

"Ministerul Muncii, la care se uită toată lumea astăzi, are cel mai mare buget, de fapt chiar de la începutul anului a avut cel mai mare buget. Sumele alocate în plus ajung la aproape 10 miliarde de lei. În ciuda a tot ceea ce a făcut PSD şi a încercat să facă în această perioadă, am reuşit să găsim resursele pentru a plăti la timp şi ajutoare sociale, şi salarii, şi pensii. Astăzi vă spunem că în România vom creşte pensiile. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere pe care am putut-o vedea vreodată. PSD nu a mărit niciodată pensiile cu această sumă", a susţinut Cîţu.

Valoarea punctului de pensie va creşte cu 14 la sută de la 1 septembrie 2020, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei, potrivit proiectului de rectificare bugetară publicat joi de Ministerul Finanţelor Publice. În ceea ce privește pensia socială, care este în prezent de 704 lei, majorarea va fi mai mică de 100 de lei, până la nivelul de 802,56 lei.

Citit 2231 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2020 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.