Spitalul Județean Galați va avea un nou ambulatoriu de specialitate. Investiţie de 12,3 milioane de lei

Spitalul Județean Galați va avea un nou ambulatoriu de specialitate. Investiţie de 12,3 milioane de lei
Ambulatoriul va fi construit între clădirea actuală și parcarea nouă
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un nou proiect, în valoare de peste 12 milioane de lei, a demarat, luni dimineață, în curtea Spitalului Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei". Este vorba despre o nouă clădire, care va fi construită în curtea unității medicale, și care va adăposti peste 20 de cabinete medicale pentru ambulatoriul de specialitate. Totodată, proiectul prevede și renovarea cabinetelor care au fost ocupate de medicii de familie, dar și dotarea tuturor cabinetelor cu aparatură de ultimă generație.

Basculante, utilaje și muncitori forfotind în curtea interioară a Spitalului Județean de Urgență. Totul pentru că au fost demarate lucrările la o nouă clădire, care va adăposti 24 de cabinete medicale, pentru 13 specializări diferite, dar și o sală de așteptare și vestiare pentru personalul medical. "Este un obiectiv la care muncim de vreo doi ani, un proiec cu finanțare europeană, în valoare de 12,3 milioane de lei. Extindem ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean, pentru că sunt foarte multe cazuri, adresabilitatea este foarte mare, iar holurile erau supraaglomerate, oamenii stăteau la rând, erau două cabinete unul lângă altul și erau foarte mulți oameni pe holuri. Practic, prin această construcție nouă, extindem  ambulatoriul de specialitate cu încă 1.500 de metri pătrați, suprafață desfășurată", e explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Ținând cont de contextul epidemiologic actual, extinderea ambulatoriului este extrem de importantă, în condițiile în care, de luni bune, etajul al doilea al actualei clădiri a ambulatoriului este transformat în zonă tampon pentru pacienții care așteaptă rezultatele testelor Covid. "Sunt coordonator al ambulatoriului de specialitate și coordonator al zonei tampon suspecți/ confirmați Covid şi pot să vă spun că a fost extrem de dificil să ne relocăm, să ne reorganizăm, ca să putem face la etajul al doilea al ambulatoriului secția tampon", ne-a explicat dr. Aurelia Romilă, directorul medical al Spitalului Județean Galați.

13 specializări și aparatură de ultimă generație 

Totodată, în cadrul proiectului, vor fi renovate și cabinetele în care își desfășurau activitatea medicii de familie, dar se vor cumpăra și aparate performante pentru ca pacienții să poată beneficia de servicii medicale decente. "Având în vedere că policlinica are 3.622 de metri pătrați și, lunar, îi trec pragul 13-14.000 de pacienți, această  extindere este foarte importantă, având în vedere chiar contextul epidemiologic, când se impune distanțarea între pacienți. Pentru aceste cabinete noi va fi cumpărată aparatură extrem de performantă și vor fi angajate cadre medicale. Printre noile aparate medicale pe care le vom avea menționez: ecograf 3D, electro-cauter, sistem complex de video-endoscopie flexibilă, tomograf cornean cu ecograf ocular, audiometru, timpanometru sau aparat screening auditiv", ne-a declarat Alina Dobrea, managerul Spitalului Județean.

Echipamentele, a căror valoare depășeste două milioane de lei, vor fi destinate următoarelor specialităţi medicale: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, ginecologie, urologie, radiologie și imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie, ortopedie şi oncologie.

Întregul proiect este finanțat din fonduri europene, contribuția Consiliului Județean Galați fiind de doar 2 la sută. Termenul de execuție a lucrărilor este de 16 luni, acestea fiind efectuate de aceeași asociere de firme care s-a ocupat și de construcția secției de Radioterapie.

CITEȘTE ȘI: Gălăţean de 18 ani, decedat după ce s-a infectat cu Covid-19. Cea mai tânără victimă din România

Citit 3712 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2020 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.