Crimă cu sânge rece, în Micro 18. Și-a pierdut viața după o bătaie cruntă

Crimă cu sânge rece, în Micro 18. Și-a pierdut viața după o bătaie cruntă
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Crimă înfiorătoare într-un bloc din Micro 18. O femeie de 51 de ani și-a pierdut viața, după ce a fost bătută crunt de concubinul cu care trăia de peste 20 de ani. Bărbatul, extrem de violent, a ajuns în arest, iar vecinii spun că frica a fost cea care a ținut-o pe femeie alături de el.

Iordănica Angheluță, de 51 de ani, și Adrian Carp au trăit în concubinaj timp de 20 de ani. Bărbatul a lovit-o în nenumărate rânduri pe concubina lui, aceasta fugind deseori de acasă. De fiecare dată revenea, iar bătăile continuau. Vecinii știau ce se întâmplă în apartamentul celor doi şi cred că femeia se întorcea de frică. "Sărăcuța, ce bătăi lua, în fiecare zi aproape, i-a rupt și maxilarul, și mâna, şi piciorul, tot timpul a fost bătută. Îi spuneam mereu să plece, să fugă de aici. Și-a pierdut de multe ori locul de muncă, pentru că el mergea și făcea scandal. Și-a bătut și mama, a plecat săraca în Italia ca să scape de bătăi. Nu știu de ce ea nu a plecat, cred că era terorizată de el, îi era foarte frică. A costat-o viața, din păcate", ne-a povestit Carmen Pascale, vecina celor doi.

Frica a determinat-o pe Iordănica Angheluță să nu depună plângere la poliție sau să ceară ordin de protecție. Asta în ciuda faptului că sâmbăta trecută, când a încasat ultima bătaie, a avut nevoie inclusiv de îngrijiri medicale. A refuzat însă să fie preluată de echipajul medical pentru a fi transportată la spital.

"Era într-o stare deplorabilă. Fusese bătută de concubin, era căzută în baie, cu traumatism cranian. Bărbatul era foarte agitat, iar echipajul a solicitat și sprijinul poliției. În ciuda insistențelor noastre ca pacienta să fie transportată la spital, ea a refuzat", ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

Astfel, femeia a rămas alături de concubin, iar ceea ce s-a întâmplat apoi între ei nu mai știe nimeni. Nici măcar el nu își amintște dacă a mai bătut-o sau nu pe femeie, dar le-a povestit anchetatorilor că duminică după-amiază a găsit-o inconștientă și a sunat la 112. Din păcate, femeia nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, iar medicii au fost nevoiți să îi declare decesul. Astfel, cazul a intrat în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, care au stabilit că femeia a fost lovită cu pumnii și picioarele, inclusiv în zone vitale, iar leziunile i-au fost fatale. "S-a cerut arestarea preventivă a inculpatului, care și-a recunoscut fapta, iar propunerea a fost admisă de judecători", ne-a explicat proucrorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Cazul aduce din nou în atenție violența domestică și faptul că femeile agresate nu au niciun sprijin atunci când vor să se rupă de agresori.

Citit 7297 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.