Fotbaliştii de la Oțelul încep astăzi cursa pentru promovare. Se reia Liga a III-a

Fotbaliştii de la Oțelul încep astăzi cursa pentru promovare. Se reia Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Cele trei grupări gălățene din Liga a III-a de fotbal debutează, sâmbătă, în noul sezon competiţional.

Așteptarea fanilor gălățeni a luat sfârșit și vor putea să-și vadă la lucru favoriții într-un joc oficial, după jumătate de an de pauză, prin intermediul canalului online Oțelul TV, pe contul oficial de Facebook al clubului. Adversara Oțelului va fi în prima etapă o echipă nou-promovată, CSM Rm. Sărat.

Cu un antrenor nou pe bancă, cu mulți jucători transferați în această vară, Oțelul pare mai îndreptățită ca niciodată să spere că va reuși să promoveze în acest sezon. Principalele adversare din serie, pentru calificarea la baraj, sunt CSM Focșani și Dacia Unirea Brăila. Apoi, ar urma ca echipele din seria Oțelului să se cupleze cu primele două din Seria I, unde principale favorite par a fi Foresta Suceava și Știința Miroslava.

Referitor la meciul de astăzi, de la ora 17:00, de la Rm. Sărat, Dan Popescu, unul dintre jucătorii cu experiență sosiți la Oțelul în această vară, a spus că este încrezător într-un succes al echipei sale. "Nu trebuie să subestimăm nici un adversar, chiar dacă jucăm cu o echipă nou-promovată. Trebuie să fim concentrați permanent, este o competiție mult mai scurtă față de anii precedenți și nu ne permitem pași greșiți. E clar că pornim cu prima șansă și că dorim să ne impunem. Trebuie să ne facem jocul și să câștigăm", a spus Popescu.

Antrenorul Petre Grigoraș nu va putea miza în meciul cu CSM Rm. Sărat pe Cosmin Stoian, care s-a accidentat la amicalul cu Sportul Chiscani, însă vestea bună este că a revenit la antrenamente Ionuț Neagu, care a lipsit la toate cele trei amicale ale Oțelului din această vară. Cu toate acestea, sunt șanse mari ca Neagu să fie menajat, măcar parțial, în meciul de astăzi.

Altfel, din lotul Oțelului a dispărut mijlocașul ofensiv Filip Dima, care a fost cedat sub formă de împrumut la Sporting Liești, colegă de serie de la care au sosit în această vară doi jucători: Alin Nica și Ștefan Stancu.

Sporting şi Avântul, în duel cu brăilenii

Prima etapă a celui de-al treilea eşalon programează astăzi, de la ora 17.00, şi două meciuri între echipele din Galaţi şi Brăila.

Sporting Lieşti s-a deplasat la Chiscani, pentru confruntarea cu localnicii de la Sportul. Lieştenii şi-au propus câştigarea tuturor punctelor puse în joc, considerând că gazdele - promovate în această vară - pot fi depăşite.

Extrem de interesant se anunţă jocul de la Valea Mărului. Nou promovata Avântul (tot la barajul din vară) primeşte replica brăilenilor de la Dacia Unirea. Un meci dificil pentru gazde, care înfruntă echipa antrenată de fostul dinamovist Florentin Petre, o grupare cu intenţii  îndreptăţite la promovarea în eşalonul al doilea. "Avem şi noi experienţa noastră în Liga a III-a, pe care vrem să o valorificăm în acest meci. Vom face totul pentru un rezultat cât mai bun", ne-a declarat, ieri, antrenorl Gheorghiţă Popa.

Citit 3305 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.