Listele partidelor gălăţene pentru funcțiile de consilieri județeni. 436 de candidaţi, pentru 34 de locuri

Listele partidelor gălăţene pentru funcțiile de consilieri județeni. 436 de candidaţi, pentru 34 de locuri
Sursa foto: Facebook, Consiliul Județean Galați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Conform prevederilor legale, raportându-ne la numărul de locuitori, în Consiliul Județean (CJ) Galați au activat și vor activa 34 de consilieri județeni. Tot conform textului de lege, CJ se completează cu președintele său, ales în condițiile legii. Acesta are drept de vot și conduce ședințele instituției, una care dispune de un buget de mai multe sute de milioane de lei și gestionează proiecte cu fonduri europene ce pot depăși sute de milioane de euro.

În 2020, nu mai puțin de 13 formațiuni politice au depus liste de candidați pentru funcțiile de consilieri județeni în viitorul mandat al instituției gălățene cu sediul în strada Eroilor nr. 7. Ca să nu fie cu ghinion, acestora li se alătură și doi candidați independenți, eligibili pentru votul din 27 septembrie. Prezentarea noastră se va opri la primele cinci nume de pe fiecare listă de candidaturi.

Conform ordinii de înscriere pe buletinul de vot, ALDE deschide "balul". Cap de listă al acestei formațiuni politice pentru Consiliul Județean este liderul organizației gălățene, Cristian Dima (director, economist), urmat de un alt candidat cu funcția de director și profesia de economist, Radu Cosca. Pe poziția a treia îl regăsim pe candidatul ALDE la funcția de președinte CJ, Florinel-Petru Gasparotti (actualmente vicepreședinte CJ, inginer), iar apoi doi juriști: Gabriela Țelicov (consilier juridic) și Viorel Tărbuc (primar).

VEZI LISTA COMPLETĂ:

Asociația Partida Romilor "Pro Europa" deschide lista cu Viorica Gotu (expert județean pentru romi, psiholog) și o continuă cu Antonel Tabac (învățător, profesor) și Mitică Stoica (viceprimar, sculer electric). În pozițiile 4 și 5, îi regăsim pe Georgiana Petrică (secretar) și Manuela Marieta Beteringhe (director de vânzări și manager).

VEZI LISTA COMPLETĂ:

A treia poziție a buletinului de vot i-a revenit, conform tragerii la sorți, Partidului Pro România. Lista formațiunii de centru-stânga începe cu senatorul Nicolae Marin (economist) și este continuată de managerul Vasile Ștefan (inginer) și de Noni-Maricel Căulea (expert judiciar, inginer). Din top 5 mai fac parte alți doi manageri: Carmen Coman (economist) și Dorin Butunoiu (inginer).

VEZI LISTA COMPLETĂ:

Lista PSD este, evident, deschisă de actualul președinte al Consiliului Județean, inginerul Costel Fotea. În continuare, printre aspiranții la funcția de consilier județean îi găsim pe medicul Mihai Polinschi și pe Viorica Sandu (director general, economist). Lista social-democraților este completată, pe următoarele poziții, cu Doina Cucu (administrator public, jurist) și cu profesorul universitar Silvius Stanciu (inginer economist).

VEZI LISTA COMPLETĂ:

La rândul lor, candidații PMP intră în lupta pentru Consiliul Județean cu medicul Dumitru Ișfan. Pe listă urmează inginerul șef sector coordonator Ionel Stan, dar și doi antreprenori, Constantina Constandachi (administrator) și Gigi Sechila (director tehnic). Poziția a cincea a listei "popularilor" gălățeni este ocupată de profesorul universitar Iulian-Gabriel Bîrsan (inginer).

VEZI LISTA COMPLETĂ:

Tot mergând către "dreapta", lista PNL se deschide cu Cătălin Moroșan (administrator, jurist) și profesorul Onuț Valeriu Atanasiu, proaspăt inspector școlar general. Radu-Adrian Oprea (expert în proiecte europene, economist), profesorul universitar Eugenia-Simona Antofi (decan) și directorul de firmă Viorel Cristovici (inginer) se mai află în primele cinci propuneri ale liberalilor gălățeni.

VEZI LISTA COMPLETĂ:

Partidul Socialist Român are o listă de doar cinci nume. Aceasta începe cu trei pensionari: Liviu Mitrofan (inginer economist), Laurențiu Harbuz (inginer) și Dumitru Giurgea (maistru) și continuă cu Dumitru Filote (muncitor) și Cornelia-Maria Oprean (inginer).

VEZI LISTA COMPLETĂ:

Ecologiștii de la PER au nu mai puțin de patru ingineri în tot atâtea poziții de deschidere a listei de candidați pentru CJ. Este vorba de Aurel Zamfir (inspector de specialitate), Ștefan Baltă (cadru didactic), Silviu Burluc (director comercial) și Costinel Nechita (inspector). Poziția a cincea a listei PER îi revine lui Viorel Arhip (electromecanic auto, agricultor).

VEZI LISTA COMPLETĂ:

A opta poziție a buletinului de vot este cea a Partidului PACT pentru Galați. Lista noii formațiuni politice locale este deschisă de Gabriel-Dan Stavăr (manager și consultant în management) și este continuată cu trei avocați, licențiați în drept: Laurențiu-Bogdan Bugeac, Ene-Emilian Susanu și Dragoș Palade. În poziția a cincea se află managerul Adrian Gheorghiu (inginer).

VEZI LISTA COMPLETĂ:

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl are pe prima poziție a listei propuse de consilieri județeni pe medicul stomatolog Lilian Scripnic, candidat al partidului și la șefia CJ. Pe buletin, în dreptul AUR, în primele poziții mai figurează Adriana-Elena Tudor (director administrativ, inginer mecanic), Dan Alexandru Miron (programator, informatician), Alina Cilichidreanu (casnică, tehnician în turism) și Daniel Cilichidreanu (agent de pază, istoric).

VEZI LISTA COMPLETĂ:

O altă nouă formațiune politică, Partidul Re:Start România, îl are pe prima poziție a listei pe candidatul la președinția CJ, pensionarul Vasile Năstasă (inginer). Tot aici îi regăsim pe Mioara Popa (consultant în asigurări, inginer) și pe Emanuel Olaru (proiectant, inginer). Lista Re:Start România continuă cu pensionarul Eugen Sarhoș (profesor) și cu tehnicianul Dorina Pleșcan (asistent maternal).

VEZI LISTA COMPLETĂ:

Nici PPU (SL) nu se abate de la "regulă" și deschide lista cu directorul inginer Silviu Manolache Mîrzac, candidat al "umaniștilor" și la șefia CJ. Deputatul Eugen Durbacă (inginer) și profesorul universitar şi notar Liviu Bogdan Ciucă se află în următoarele poziții ale unei liste continuate cu Apostol Picu Roman (viceprimar, jurist) și Nina Streșină (director, asistent medical psiholog).

VEZI LISTA COMPLETĂ:

În fine, USR-PLUS are în prima poziție a listei pentru Consiliul Județean pe liderul PLUS, Bogdan Dumitrescu (manager de zonă, economist). Pe celelalte locuri ce le supunem atenției cititorilor noștri se află Silviu Zinica (manager de vânzări, economist), Adrian-Liviu Butunoi (mediator/ manager GAL, jurist), Gheorghe Ștefanache (ofițer de marină, antreprenor) și Mihai Popa (administrator firmă, inginer economist).

VEZI LISTA COMPLETĂ:

Lista candidaților pentru funcțiile de consilieri județeni se închide cu independenții Șerban Vreme (jurist, administrator) și Ionel Petrea (inginer, profesor).

Cei mai mulți consilieri județeni revin pe buletinele de vot

Din cei 34 de consilieri județeni care își încheie actualul mandat, majoritatea, mai exact 24, se regăsesc și pe actualele buletine de vot, în mare parte pe listele acelorași formațiuni politice, în poziții mai mult sau mai puțin eligibile.

Mai concret, Octav Buțurcă, Liliana Cambanache, Ovidiu Cristoloveanu, Constantin Grosu, Elena Grosu, Andreea-Anamaria Naggar, Alexandru Nechifor, Georgiana-Iuliana Rusu, Viorica Sandu, Gigel Istudor și Claudiu-Codrin Stoian sunt din nou pe lista de candidați a Partidului Social Democrat, împreună cu președintele actual al CJ, Costel Fotea.

De la Partidul Național Liberal au "supraviețuit" doar Iulian Iosif și Valentin Radu, în timp ce actualii consilieri județeni ai PMP, Liviu-Ionuț Melinte și Costel-Adrian Nistor, sunt din nou pe buletinul de vot.

ALDE revine cu propunerile Adrian-Dănuț Alexandru, Florinel-Petru Gasparotti, Ion Năvălici și Ionel Vlad. 

În fine, UNPR-iștii Viorel Bălan, Mitică Sandu și Marian Vicleanu candidează din partea altor formațiuni politice, ca de altfel și Dorin Butunoiu, ales consilier județean independent în urmă cu patru ani.

Citit 11068 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.