Program de noapte pentru public, la Observatorul Astronomic. Cel mai mare telescop din România, la dispoziţia gălăţenilor

Program de noapte pentru public, la Observatorul Astronomic. Cel mai mare telescop din România, la dispoziţia gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" își redeschide porțile pentru public, pentru observații astronomice de seară.

Vizitatorii sunt obligați să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială și purtarea măștii de protecție. La observațiile de seară, pe Terasa de Observații Astronomice, se va accepta un număr maxim de 40 persoane. Pentru evitarea aglomerației, ceilalți vizitatori vor aștepta în zona din exteriorul clădirii, până se eliberează treptat terasa.

Cu această ocazie, publicul va face cunoștință cu ultima achiziție a Observatorului Astronomic din Galați: telescopul Dobson SkyWatcher 508/2000 Truss Tube GOTO, cu diametrul oglinzii principale de 508 mm - cel mai mare telescop din România destinat publicului. Telescopul Dobson permite observarea cu ușurință a nebuloaselor, a roiurilor de stele și chiar a unor galaxii. Observațiile astronomice selenare și planetare vor putea fi realizate la o rezoluție și un contrast mult mai mari față de cele furnizate de telescopul folosit anterior, care avea diametrul oglinzii principale de 400 mm.

Programul pentru observațiile astronomice de seară va fi următorul: luni, miercuri, vineri, sâmbătă, în intervalul 20,00 - 22,30; joi și duminică - închis. Accesul la observațiile de seară este gratuit.

Totodată, publicul va putea vizita expoziție de fotografie "Galațiul nocturn", eveniment organizat de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi în parteneriat cu Asociația "Galați, orașul meu". Vor fie expuse 88 de fotografii inedite, realizate de trei fotografi gălățeni: Florin Mocanu, George Nica și Alexandru Paraschiv. Publicul va descoperi imagini captivante ale Galațiului în lumina nopții, fiecare artist fotograf reușind să prezinte instantanee originale cu diferite locuri din orașul de la Dunăre. Expoziția va fi deschisă până pe 11 octombrie 2020.

Citit 3314 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.