Evadatul din biroul poliţiei a ajuns greu în instanţă

Evadatul din biroul poliţiei a ajuns greu în instanţă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un an şi patru luni! Atât le-a trebuit anchetatorilor să îl trimită în faţa judecătorilor pe puştiul infractor care a avut tupeul să fugă dintr-un birou al poliţiei unde fusese reţinut după o condamnare. Tâlharul, pe atunci în vârstă 16 ani, le-a dat emoţii, timp de câteva ore, poliţiştilor, el scriind cel de-al treilea episod de evadare înregistrat anul trecut, dintr-un sediu al IPJ Galaţi. 

Vasile Ciuraru este cel de-al treilea protagonist al unei evadări consemnate în primele şase luni ale anului trecut dintr-un sediu al IPJ Galaţi. Pe 3 iunie, minorul în vârstă de 16 ani, găsit vinovat de tâlhărie şi obligat la stea internat într-un centru de reeducare, drept pedeapsă, a fugit de sub nasul poliţiştilor care urmau să îl ducă la instituţia de corecţie. În circumstanţe care ulterior au făcut obiectul mai multor anchete, interne şi la nivel de parchet, tânărul infractor a zbughit-o pe uşa Biroului Urmăriri şi a ieşit în stradă şi a fost dat dispărut timp de câteva ore. El a fost în cele din urmă reperat pe raza municipiului şi reţinut din nou, pentru a fi internat în centrul de reeducare.

Ceea ce deosebeşte cu mult acest caz de celelalte două evadări înregistrat de Poliţia Galaţi anul trecut, respectiv cea din ianuarie, când un infractor ce urma să fie extrădat a fugit pe fereastra toaletei Biroului Urmăriri, şi cea din aprilie, când un alt tânăr certat cu legea a şters-o de sub nasul poliţiştilor de la Secţia 3, este întârzierea cu care hoţul fugar ajunge să fie judecat. Dacă Stănică Busuioc şi Adrian Năstase au fost trimişi în judecată rapid, în decurs de câteva săptămâni, Vasile Ciuraru va ajunge în următoarele luni în faţa instanţei. Dosarul său de evadare abia a fost înregistrat la Judecătoria Galaţi şi nu are încă, stabilit, un termen pentru prima înfăţişare. Mai repede şi-ar putea afla sentinţa într-un alt dosar penal, bifat între timp. Ciuraru şi alţi doi tineri sunt acuzaţi de furt calificat, într-un dosar trimis în judecată în primăvara acestui an şi care va avea următorul termen pe data de 5 noiembrie.

Citit 2466 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2020 10:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.