Gălățenii, pe locurile de baraj de promovare în liga a doua!

Gălățenii, pe locurile de baraj de promovare în liga a doua!
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Primele două locuri din seria a II-a din cel de-al treilea eșalon sunt ocupate de către Oțelul și Sporting Liești, după șase etape disputate

Runda a șasea din liga a treia a fost cea mai bună pentru toate echipele gălățene de când a început competiția. Oțelul a reușit să ajungă pentru prima dată pe loc de baraj, așa cum are obiectivul clar stabilit în acest sezon. Pentru acest lucru a fost nevoie de un succes categoric, scor 4-0, cu CSM Bacău. Gălățenii au controlat în totalitate partida, iar experiența jucătorilor aduși înaintea sezonului a făcut diferența. Ionuț Neagu a deschis scorul (min. 11) cu un gol superb, voleu de la 25 de metri, lateral dreapta, iar Bogdan Gavrilă (min 20) a fructificat o pasă primită de la Alin Nica. Tot Nica a ieșit la rampă în repriza secundă, cu golul de 3-0 (min. 63), iar juniorul Denis Cireș (min. 83) a închis tabela, cu o reluare către poartă din câțiva metri, după o respingere defectuoasă a goalkeeperului advers. Oțelul a evoluat în formula: Ursu – Farcaș, Sîrghi, Ghiocel, Popescu – Neagu, Iani – Răducan, Gavrilă, Nica – Cârjan. Au mai intrat: Cireș, Păun, Sevastian, Stancu și Petrache. Pentru Oțelul urmează în runda viitoare derbiul cu Dacia Unirea Brăila, pe care îl abordează de pe primul loc în clasament.

Brăilenii de la Dacia Unirea biruiți de lieșteni

Derbiul rundei a șasea a fost într-adevăr la Liești, așa cum am anunțat în avancronică. S-au întâlnit ocupantele locurilor doi și trei din serie, în care au învins gazdele cu 2-1 (1-0), după o dispută aprigă, interesantă. Și scorul putea fi și mai consistent. A fost 1-0 (min 28) prin reușita lui Grigoraș, au egalat oaspeții (min. 49), iar Lupu (min. 78) a catapultat balonul la vinclu pentru 2-1, după ce cu trei minute mai devreme Dănăilă șutase în bară. Putea fi 3-1 dacă balonul șutat de Bârlădeanu nu ar fi fost apărat de portarul brăilean, la lovitura de la 11 metri. Echipa victorioasă a jucat în formula: Vădeanu – Hodorogea, Gâță, Voicu, T. Năstase – Munchiu, Moldoveanu – Zărnescu, Mihu, Stan – Grigoraș. Au mai intrat: Bârlădeanu, Dănăilă, Lupu, Manea și Milea. De remarcat că lieștenii au dat o mână de ajutor Oțelului să ajungă pe primul loc, prin această dăruire pentru victorie.

La Avântul a debutat Spânache

Avântul Valea Mărului a obținut primul punct, 0-0, cu Viitorul Ianca. Au fost ocazii de ambele părți, însă gazdele s-au văzut mai mult în joc de această dată. A fost și debutul lui Constantin Spânache, golgheter ani la rând în liga a patra gălățeană, care, în minutul 10, ar fi putut să înscrie un gol antologic: șut năprasnic de la circa 60 de metri, portarul era ieșit, însă mingea a întâlnit bara! ”Sunt mulțumit de evoluția jucătorilor, cu un plus pentru Spânache, debutul lui a fost bine venit, dar mai avem nevoie de multe reușite și mai e mult de lucru”, a spus antrenorul Gheorghiță Popa.

Avântul: Olaru – G. Popa, O. Moise, Antofe, Hilohi – Drăgan, Murgoci, Chiriac, Aftenie – Spânache, S. Moise. Au mai intrat: Blănaru, G. Iacob, Adamache.

Ambele echipe vor juca în deplasare: Lieștiul la Ianca, Avântul la CSM Focșani.

Citit 4326 ori Ultima modificare Duminică, 25 Octombrie 2020 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.