Cursuri suspendate în patru unităţi şcolare din judeţul Galaţi

Cursuri suspendate în patru unităţi şcolare din judeţul Galaţi
Elevii, la lecţii online
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Elevi din patru mari unităţi din judeţul Galaţi, două licee şi două şcoli gimnaziale, vor sta acasă în următoarea săptămână, ca urmare a celei mai recente decizii adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a hotărât ca aceştia să facă cursurile exclusiv online. Prin acelaşi act normativ, elevii şi preşcolarii din Cuca au primit "undă verde", odată cu ieşirea comunei din carantina instituită în urmă cu două săptămâni.

Cea mai recentă decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galați, care vizează situaţia unităţilor şcolare sub aspectul prezenţei la cursuri, îi recheamă în bănci pe unii elevi, în timp ce pe alţii îi trimite acasă, pentru cel puţin o săptămână. Fericiţii scenariului verde, care le permite să revină la cursuri de joi, 22 octombrie, sunt elevii Școlii Gimnaziale "Sfântul Gheorghe" şi ai grădiniţei cu acelaşi nume din comuna Cuca. Localitatea a ieşit joi din carantină instituită pe 8 octombrie, dată fiind recalcularea ratei de infectare cu noul coronavirus. În cele 14 zile de restricţii, rata de infectare din localitate a scăzut la 0,95 la mia de locuitori, de la 4,74 la mie.

Tot de joi, 22 octombrie, preşcolarii înscrişi la Grădiniţa cu program normal Nr. 10 din Galaţi au intrat în "scenariul galben" de funcţionare, în timp ce elevi de la patru unităţi, trei din Galaţi şi una din Tecuci au fost incluşi în "scenariul roşu". Astfel, elevii clsei a X-a E din cadrul Colegiului Național "Costache Negri" vor face şcoală exclusiv online până pe 28 octombrie. Până pe 30 octombrie, vor sta acasă şi vor face cursuri în sistem online toţi elevii de gimnaziu de la Şcoala nr. 10 din Galaţi, la fel ca şi elevii claselor a III-a A, a III-a B, a IV-a A, a IV-a B, a V-a A, a V-a B, a VIII-a B și pregătitoare din cadrul Şcolii Gimnaziale "Ștefan Octavian Iosif" din Tecuci. Cea mai lungă perioadă de absenţă de la şcoală, până pe 3 noiembrie, o vor avea elevii clasei a XII-a B de la Liceul cu Program Sportiv.

CITEȘTE ȘI: Liceul Pedagogic este, din nou, în scenariul roșu

Citit 10192 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.