Secție COVID pentru pacienții cu boli asociate, amenajată la Spitalul Județean din Galaţi
Foto: Marian Calestru

Secție COVID pentru pacienții cu boli asociate, amenajată la Spitalul Județean din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Creșterea constantă a numărului pacienților cu COVID-19 care au nevoie de spitalizare impune noi măsuri din partea conducerii unităților sanitare gălățene. Astfel, întreg etajul I al Spitalului Clinic Județean Galați va fi transformat în secție COVID. Aici, vor primi tratament bolnavi infectați cu noul coronavirus, dar care suferă și de boli cronice. Amenajarea noii secții a dat și mai mult peste cap o parte din activitatea celei mai mari unități sanitare din județul Galați.

Epidemia de COVID-19 pune la grea încercare sistemul sanitar din Galați. De la începutul crizei sanitare, spital după spital au devenit unități de suport COVID. Acum, a venit și rândul celei mai mari unități sanitare cu paturi din sud-estul țării să trateze pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2. Vorbim despre Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei” Galați, acolo unde, de miercuri, va funcționa o secție COVID, cu o capacitate de peste 100 de locuri.

Trei secții au fost relocate

”Având în vedere numărul tot mai mare de cazuri pozitive care se prezintă la unitatea noastră, majoritatea pacienților nemaiputând fi transportați la spitale suport, din cauza lipsei de locuri, am decis transformarea etajului I în secție destinată internării pacienților confirmați. Secțiile care funcționează la etajul I au fost mutate la alte niveluri, după cum urmează: secția Chirurgie Generală III, mutată la etajul IV, în cadrul secției Chirurgie Generală I; secția Chirurgie Toracică, mutată la etajul V, în cadrul secției Ortopedie; secția Chirurgie Plastică și Reconstructivă, mutată la etajul VI, în cadrul secției ORL. În vederea funcționării acestei secții s-au obținut toate avizele de la DSP Galați și s-a înființat o linie suplimentară de gardă. Secția nou înființată va deveni funcțională din data de 23 decembrie și va avea 105 paturi, în care vor fi tratați bolnavi COVID-19-pozitivi, cu toate patologiile (bolile - n.red.) asociate”, a declarat Alina Dobrea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei” din Galați.

Citit 2605 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.