Protest al sindicaliştilor din Sănătate
Foto: Marian Calestru

Protest al sindicaliştilor din Sănătate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

”Solidaritate pentru Sănătate” a fost principala scandare care s-a auzit joi, 14 ianuarie 2021, la protestul organizat de Federația ”Solidaritatea sanitară” Galați în fața Prefecturii.

Aproximativ 60-70 de persoane au participat la acțiunea amintită, purtând baloane colorate în galben și albastru, bannere, pancarte cu mesaje și sirene pe care nu au ezitat să le folosească din plin.

Sindicaliștii acuză inechitățile majore create de ”atât de un cadru legislativ irațional, cât și de indiferența guvernanților față de profesioniștii aflați în prima line a luptei împotriva pandemiei COVID-19 sau de atenția lor selectivă”. De exemplu, într-o țară care plătește 10.000 de pensii speciale, Guvernul refuză să acorde drepturile legale urmașilor celor 86 de profesioniști din sănătate decedați la datorie, chiar dacă legea a fost adoptată încă de anul trecut.

De asemenea, ”Guvernul și Parlamentul refuză să introducă dreptul lucrătorilor din sănătate de a le fi luat în calcul la stabilirea vârstei de pensionare întreaga activitate desfășurată, inclusiv cea din timpul gărzilor și de la locurile de muncă deosebit de periculoase”.

Nu în ultimul rând, ”în timp ce unor categorii de salariați din unele instituții le sunt acordate sporuri pentru volum de muncă suplimentar, lucrătorilor din sănătate care sunt nevoiți să lucreze peste norma de bază nu le sunt plătite orele suplimentare, ajungând astfel în situația de muncă forțată”.

Citit 2521 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.