Galațiul revine în scenariul verde. Restaurantele pot primi mai mulţi clienţi

Galațiul revine în scenariul verde. Restaurantele pot primi mai mulţi clienţi
Galațiul revine în scenariul verde al pandemiei
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a stabilit că, începând cu data de luni, 22 februarie 2021, în municipiul Galați, unde incidența cumulată a cazurilor de infectare COVID-19 din ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, se vor aplica măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 februarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Mai concret, este vorba despre intrarea în scenariul verde ce presupune activităţi cu participarea publicului până la 50 la sută din capacitatea maximă a spaţiului unor operatori economici, cum ar fi restaurante şi cafenele în interiorul clădirilor, hoteluri şi pensiuni, cinematografe și instituţii de concerte şi spectacole, sau jocuri de noroc. Altfel, deși temperaturile de afară nu sunt prea ofertante, este permisă, din nou, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum doi metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Sâmbătă, 20 februarie, rata de infectare din municipiul Galați se situa în jurul valorii de 1,4/1.000 locuitori.

Tot începând de luni, 22 februarie, în comunele Independența și Smârdan, unde incidența cumulată a cazurilor este între 1,5 și 3/1.000 de locuitori, se aplică scenariul galben al pandemiei de COVID-19.

Citit 6439 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2021 21:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.