Magazine sancționate pentru vânzarea de cosmetice expirate

Magazine sancționate pentru vânzarea de cosmetice expirate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nici mai mult, nici mai puțin de opt amenzi au fost aplicate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, în urma acțiunilor desfăşurate pentru respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice.

Au fost verificați 18 operatori economici, aplicându-se, ca urmare a controalelor, opt amenzi contravenționale, în valoare de 25.000 de lei si 11 avertismente.

În acelaşi timp, au fost oprite de la comercializare temporar produse în valoare de 8.537 de lei și definitiv produse în valoare de 2.111 lei.

În zece magazine s-au găsit la comercializare produse cosmetice cu termenul de valabilitate expirat.

De asemenea, au fost verificate și testerele puse la dispoziție pentru consumatori, constatându-se că multe dintre acestea erau, de asemenea, expirate sau nu aveau înscrisă data deschiderii.

O altă problemă depistată a fost lipsa informării consumatorilor privind producătorul, ingredientele, data valabilității sau data de valabilitate de la deschiderea produsului, precum și utilizarea unor practici comerciale incorecte, cum ar fi înscrierea unor reduceri de preţuri fără ca acestea să poată fi probate.

De asemenea, s-au găsit la comercializare unghii false al căror aditiv are în componenţă dibutyl phtalate, substanţă interzisă ca ingredient în produsele cosmetice.

Având în vedere perioada care urmează, 8 Martie - Ziua Internațională a Femeii, Protecția Consumatorilor le recomandă tuturor consumatorilor să fie vigilenți la cumpărarea produselor cosmetice.

Citit 1975 ori Ultima modificare Duminică, 28 Februarie 2021 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.