Primarul spune că s-a vândut fostul Mehid, aşa că ruinele de pe Coşbuc ar putea dispărea

Primarul spune că s-a vândut fostul Mehid, aşa că ruinele de pe Coşbuc ar putea dispărea
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Răspunzând unei interpelări adresate la finalul ultimei ședințe de Consiliu Local, primarul Ionuț Pucheanu a făcut un anunț neașteptat: terenul fostei întreprinderi Mehid de pe bulevardul Coșbuc a fost vândut!

”Vestea bună pe care v-o pot da este că, de foarte puțin timp, de două-trei săptămâni, terenul fostei Mehid și-a schimbat proprietarul și înțeleg că noul proprietar are potența financiară necesară de a duce lucrurile la sfârșit și de a avea proiecte pe zona respectivă. Să sperăm, calvarul a ceea ce este acolo va lua sfârșit cât de curând”, a afirmat primarul Ionuț Pucheanu.

Nu există gălățean care să nu știe ruinele fostei întreprinderi de echipamente hidraulice care, la un moment dat, făcea parte din ”perla Coroanei” industriei gălățene. Dezastrul ecologic înregistrat acum pe terenul din bd. George Coșbuc nr. 256 este greu de descris în cuvinte, la fel ca impactul asupra zonei respective a orașului. Imaginile, însă, sunt înfiorătoare.

Dosarul pentru demolarea ruinelor fostei întreprinderi Mehid, care îi aparține afaceristului Corneliu Mangalea, a fost depus la Registratura Primăriei Galaţi în data de 4 iulie 2019. Au trecut aproape doi ani de atunci și nimic nu s-a mișcat.

”Poliția Locală poate doar să dea amenzi. În condițiile în care, până de curând, a fost sub o autorizație de demolare, efectiv nicio entitate a statului nu avea ce să-i facă, pentru că era acoperit de o autorizație de demolare. Putea să demoleze chiar și în ultima zi. Exista o autorizație de demolare care a fost reînnoită. De doi ani de zile, nimeni nu-i poate face nimic pentru că era acoperit de autorizația de demolare pe care a obținut-o legal. Acum, că și-a schimbat proprietarul, sperăm noi ca lucrurile să intre în normalitate cât de curând”, a mai spus primarul Pucheanu.

Până la această oră, nu am putut confirma și din alte surse tranzacția terenului fostei Mehid. La Oficiul de Cadastru nu s-a făcut încă nicio mențiune de schimbare a proprietarului, iar Agenția de Protecția Mediului nu a primit nicio notificare în acest sens, pentru a se continua dosarul Mehid. Surse neoficiale vehiculează numele a doi afaceriști gălățeni foarte cunoscuți care ar fi cumpărat terenul. Unul dintre ei a infirmat însă informația respectivă (”Fals!”, ne-a răspuns), iar pe cel de-al doilea nu l-am putut contacta.

Dacă se confirmă, în perioada următoare, știrea că Galațiul ar putea scăpa în sfârșit de oribilele ruine de pe bd. Coșbuc ar fi o veste, într-adevăr, mare. Rămâne de văzut cui îi vor putea mulțumi gălățenii pentru că ne scapă de ruine. Și, la fel de important, rămâne să vedem ce se va construi în locul lor.

Citit 15021 ori Ultima modificare Vineri, 16 Aprilie 2021 03:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.