UPDATE GĂLĂȚENII – CAMPIONI AI ROMÂNIEI la VOLEI a treia oară consecutiv! (FOTO)

UPDATE GĂLĂȚENII – CAMPIONI AI ROMÂNIEI la VOLEI a treia oară consecutiv! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

UPDATE, 18 aprilie 2021. S-a încheiat încă o ediție a competiției masculine interne de volei – Divizia A1, care a însemnat o încununare a eforturilor desfășurate pe parcursul a mai multor luni.

În vara trecută CSM Arcada se prezenta la startul pregătirilor cu un lot de jucători pe jumătate remaniat. Achizițiile s-au dovedit a fi de bun augur, echipa intrând într-o nouă etapă cu un lot experimentat, echilibrat și cu acoperire pe toate posturile. Sezonul regulat a fost dominat categoric, încheiat cu un avans de nouă puncte față de locul secund. În turneul play-off s-a trecut excelent peste episodul turneului de la Zalău, unde au fost suportate două înfrângeri, iar la meciurile de la Galați, din aceste zile, s-a demonstrat adevărata diferență de valoare dintre competitoare. La finalul tuturor jocurilor CSM Arcada s-a clasat în frunte, cu 67 de puncte (setaveraj 72:19), performanță ce i-a conferit titlul de campioană națională pentru a treia oară consecutiv. Pe locurile următoare, Zalăul și Craiova, cu câte 56 de puncte, și Steaua (48).

Un campionat diferit

Profesorul Sergiu Stancu, antrenorul echipei pe care a dus-o de trei ori spre titlul de campioană, caracterizează astfel sezonul recent încheiat.

”Un campionat diferit, foarte dificil, dominat de pandemia Covidului. Au fost multe perioade delicate, cu teste peste teste, cu jucători carantinați, plus multe alte restricții. Nu a fost deloc ușor, dar până la urmă am depășit cu brio toate aceste greutăți. Ne-am prezentat foarte bine în competiție, pe care, spre lauda jucătorilor, am câștigat-o en-fanfare. Ne-am debarasat de principalii adversari la nu mai puțin de 11 puncte, ceea ce demonstrează foarte multe lucruri în favoarea noastră. Trebuie să reamintim că am avut și un parcurs foarte bun în CEV Cup, unde ne-am clasat între primele cinci echipe ale competiției, de asemenea, o performanță lăudabilă. Toate performanțele au la bază colaborarea perfectă dintre staff-ul tehnic și conducerea clubului, care ne-a asigurat cele mai bune condiții de pregătire și competiție, iar în ultimă instanță a făcut posibilă aducerea celui de-al treilea titlu la Galați. La acestea să mai adăugăm și faptul că Arcada are patru jucători la lotul național: Bala, Olteanu, Rață și Kantor – iată o altă realizare notabilă! Acum întreaga echipă va intra în vacanță, o pauză bine-meritată după eforturile depuse”.

Recompense individuale pentru gălățeni

Finalul turneului gălăţean a fost marcat de festivitatea de premiere care, deși diferită de anii trecuți, rămâne în istorie drept una fericită pentru voleiul gălățean. Titlul suprem a revenit echipei CSM Arcada Galați, premiată cu un trofeu prețios, medalii de aur și tricouri de campioni. De asemenea, au fost recompensați jucători și antrenorul: cel mai talentat tânăr jucător – Alexandru Rață, cel mai bun jucător român – Marian Bala, cel mai bun jucător al competiției – Niels Klapwijk, cel mai bun antrenor – Sergiu Stancu (toți de la CSM Arcada). Locurile 2 și 3 ale competiției naționale au revenit echipelor VM Zalău și SCMU Craiova, care au fost recompensate cu medaliile de argint și bronz. Alți doi jucători s-au mai aflat în centrul atenției – Andrei Mihălescu (VM Zalău), cel mai tehnic, în timp ce gălățeanul Laurențiu Lică (SCMU Craiova) a fost premiat pentru longevitate și întreaga activitate ca voleibalist. La festivitate a fost prezent Adin Cojocaru, președintele FR Volei.

Rezultatele turneului gălățean:

VM Zalău – Steaua 3-2, CSM Arcada – SCMU Craiova 3-1, CSM Arcada – VM Zalău 3-0, SCMU Craiova – Steaua 3-1, VM Zalău – SCMU Craiova 1-3 și CSM Arcada – Steaua 3-1.

Arbitrii turneului:

Bogdan Stoica și Cristian Cristea (ambii din București), Alin Mateizer (Ploiești) și Paul Szabo (Oradea).

Stafful tehnic și lotul campionilor:

Antrenor principal – Sergiu Stancu, antrenor secund – Răzvan Tănăsescu, preparator fizic – Carlo Sati, fizioterapeut – Eugen Pascale, statistician – Filip Markovici. Lotul de jucători: Rață, Talpă, Nalobin, Darlaczi, Jovanovici, Lescov, Sestan, Bala, Klapwijk, Stuart, Olteanu, Stankovici, Cristudor și Kantor. (Gh. Arsenie)

Foto galerie, de Marian Calestru

(17 aprilie 2021) Echipa masculină de volei CSM Arcada Galați a reușit să câștige cel de-al treilea titlu consecutiv de campioană a României, ca urmare a victoriei, scor 3-0, cu VM Zalău, în penultimul joc din acest sezon. Formația pregătită de Sergiu Stancu s-a impus categoric în fața principalei urmăritoare, 25-15, 25-17, 25-17, într-un meci disputat vineri după-amiază la Sala Sporturilor Dunărea.

CSM Arcada mai are de disputat un meci, sâmbătă după-amiază (ora 18:00), tot la Sala Sporturilor, cu Steaua București, iar la finalul acestui joc va avea loc și decernarea trofeului și a medaliilor de campioni.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4194 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 02:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.