Restricțiile de circulație au tăiat din pofta de scandal

Restricțiile de circulație au tăiat din pofta de scandal
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În primul trimestru al anului 2021, polițiștii locali gălățeni au aplicat peste 7.000 de sancțiuni contravenționale în sumă de aproximativ 1.500.000 lei. Tot în cele trei luni, au fost constatate și 50 de fapte cu caracter penal, dintre care aproape jumătate au fost depistate în flagrant. Șefii instituției vorbesc de o scădere a numărului de sesizări, constatări și sancțiuni aplicate, punând-o pe seama restricțiilor de circulație, care i-au ținut pe gălățeni mai mult în case.

”În perioada analizată, am constatat o scădere a numărului de sesizări din partea cetățenilor și o reducere a numărului de sancțiuni la Legea nr. 61/1991, privind ordinea și liniștea publică, toate acestea fiind strâns legate de interdicția circulației pe timp de noapte și restricțiilor din zona comercială, îndeosebi a barurilor, teraselor și restaurantelor. De asemenea, a scăzut și numărul grupurilor de tineri depistate, care de regulă tulburau ordinea și liniștea publică, în special pe timpul serii și nopții”, spune Petrică Hahui, directorul general al Poliției Locale Galați despre activitatea instituției pe care o conduce, raportat la primele trei luni ale acestui an.

Marcat de interdicții de circulație care au redus masiv prezența oamenilor pe străzi la ore și în locuri cu potențial de risc ridicat, intervalul s-a remarcat printr-o diminuare semnificativă a numărului de situații în care a fost necesară solicitarea intervenției echipajelor de poliție locală, în toate domeniile în care aceștia ar fi putut interveni.

Astfel, polițiștii de la cele cinci secții din oraș au aplicat, pe segmentul de ordine publică, peste 5.000 de amenzi, în valoare de aproape 850.000 de lei. Dintre cele 50 de fapte cu caracter penal constatate, 23 au fost în flagrant.

Agenții de la Intervenție Rapidă au constatat și ei 129 de contravenții, pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 50.000 de lei, precum și 18 infracțiuni.

Polițiștii locali de la Rutieră au dat 1.500 de amenzi în valoare de peste 400.000 de lei, în timp ce polițiștii de la Disciplină în Construcții au întâmpinat doar 34 de situații cu caracter contravențional pentru care au dat amenzi în valoare de 42.000 de lei. Alte cinci situații constatate au avut caracter penal, respectiv lucrări executate fără autorizație sau fără respectarea autorizațiilor emise în condițiile legii.

Pentru depozitarea neregulamentară a deșeurilor sau lipsa contractelor de salubrizare, polițiștii de la Mediu au dat 66 de amenzi în valoare totală de aproape 50.000 de lei, iar cei de la Controlul Activităților Comerciale au aplicat peste 200 de sancțiuni al căror cuantum total a ajuns la 70.000 de lei. 

Citit 2271 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 01:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.