Viteze amețitoare înregistrate pe drumurile din județul Galați

Viteze amețitoare înregistrate pe drumurile din județul Galați
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Aproape opt sute de amenzi și peste o sută de șoferi lăsați fără permisele de conducere constituie bilanțul câtorva zile în care aparatele radar au fost puse la treabă pe cele mai circulate drumuri din județul Galați. Mai mult de o sută de amenzi în 24 de ore este media raziei care a durat șapte zile și care s-a soldat, pentru mulți conducători auto care au nesocotit limitele de viteză, cu retragerea temporară a dreptului de a se urca la volan.

"În cadrul acţiunii, au fost constatate 782 de contravenţii, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni, în valoare de 600.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 republicată, respectiv pentru depășirea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării un număr de 111 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză", au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție.

Două dintre cazurile care fac necesare cât mai multe acțiuni ale poliției, dar și sancțiuni cât mai severe au fost constatate în mediul rural, unul dintre ele fiind înregistrat nu pe vreo șosea de mare viteză, ci pe un drum județean, în timp ce un altul a avut loc într-o localitate traversată de cel mai periculos drum național din județ. Polițiștii l-au surprins pe un tânăr de 22 de ani, din Tudor Vladimirescu, conducând pe DN 25 cu 165 km/h, în localitate, depășind astfel limita maximă admisă cu nu mai puţin de 115 km/h. Un alt caz, cu o viteză și mai mare, a fost înregistrat în afara localității Valea Mărului, pe DJ 251. Un șofer de numai 23 de ani a călcat pedala de accelerație până la 183 km/h la oră. Ambii tineri au rămas pietoni permisele fiindu-le reținute pentru 90 de zile, și au fost și amendați.

Citit 6622 ori Ultima modificare Joi, 29 Aprilie 2021 13:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.