Relaxare. O nouă ridicare de restricții sanitare în municipiul Galați
Foto: Silviu Anton

Relaxare. O nouă ridicare de restricții sanitare în municipiul Galați
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, duminică, 2 mai, redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, restaurantelor şi cafenelelor la interior în municipiul Galați la o capacitate de 30 la sută, în intervalul orar 5,00 – 21,00, iar măsura va intra în vigoare de luni.

Rata de infectare SARS-CoV-2 din Galați este, în prima zi de Paște, 1,94 la mia de locuitori, orașul fiind în scenariul galben.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc va fi permisă, la fel, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Pe de altă parte, se mențin deciziile luate la nivel național privind restricţia de circulaţie după ora 22,00, precum și obligativitatea purtării măștii de către persoanele în vârstă de peste 5 ani în toate spațiile publice.

Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi este de 1,5 la mia de locuitori, moment la care intervin și alte relaxări, cum ar fi permiterea de evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi.

Citit 13951 ori Ultima modificare Marți, 04 Mai 2021 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.