Emancipare. Ideea liberalilor gălățeni nu e tocmai rea: Telegondolă sau culme de rufe? (PAMFLET)

Emancipare. Ideea liberalilor gălățeni nu e tocmai rea: Telegondolă sau culme de rufe? (PAMFLET)
E lesne de înțeles de ce am mărit culmea de rufe care ar urma să atârne de la Turnul TV în valea orașului: să fie vizibilă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Galațiul ar putea intra în istorie. Sau nu, în funcție de cum va fi pusă în aplicare cea mai nouă idee a consilierilor locali PNL.

Doar Lisabona și Constanța?

Săptămâna trecută, la dezbaterea bugetului, din şedinţa Consiliului Local Galați, consilierii PNL au depus un amendament prin care solicitau bani pentru un studiu de fezabilitate aparent ciudat. Colegii deputatului George Stângă ar dori realizarea unui traseu de telegondolă între Turnul de televiziune și Gara fluvială, investiție de infrastructură cu potențial turistic. Să aibă Constanța și Lisabona, iar al nostru Galați nu? Amendamentul a fost respins, dar se zvonește că va fi repus pe tapet la insistențele tuturor parlamentarilor locali. "Doar mentalitățile învechite refuză o propunere venită din tabăra adversă. Dacă e o variantă de dezvoltare a orașului, de ce ne-am opune?", a comentat un deputat PSD căruia nu i-am reținut numele.

Bani la buget

După ce li s-a transmis că ar avea șanse să înceapă studiile de fezabilitate, liberalii locali au înaintat încă un dosar prin care arată că telegondola gălățeană ar aduce bani la buget și în zilele în care ar staționa. "Suntem conștienți că cetățenii orașului nu se vor plimba zi de zi, în acest sens vom avea grijă să impunem un tarif care să-i ardă la buzunar. Ce, una-două, ne cocoțăm ca să vedem orașul de sus? Mai avem și treabă de făcut. Telegondola este ca să dea bine și ca să atragem turiști", ne-a declarat consilierul PNL căruia deputatul Stângă i-a șoptit ideea. "Când nu sunt clienți la telegondolă, o oprim, și cablul dintre Turnul de televiziune și Gara fluvială poate fi folosit pentru uscarea de rufe", a adăugat el.

Are potențial de business

Există un studiu de prefezabilitate, efectuat cu bani de buzunar de către opoziția de Covurlui, iar rezultatul acestuia este incontestabil. "Se poate stabili prin lege o zi pe săptămână, dar pot fi și mai multe, în care gospodinele să vină la parterul turnului TV cu ligheanele de rufe. Ele vor fi urcate pe culme și, deoarece se vor afla la mare înălțime, vor fi uscate foarte repede de soare și de bătaia vântului. Poate că nu ne dăm seama de potențialul acestei afaceri, însă este posibil ca și oameni din alte orașe să apeleze la acest serviciu inedit. Am putea deveni mai buni, s-ar putea spune că la Galați cu toții ne uscăm rufele în public și că devenim o mare familie", scrie în comunicatul filialei locale PNL.

Detergent de vase fluviale

Pamflet în versuri

LINIȘTE (pur și simplu: despre canci) de Submarin Cosorescu

(!) cer linişte măcar de poftă,/ pe la ispravnici mari şi franci,

dar cineva trânteşte poarta/ - şi se aude acru: canci (!)

(!) prin cancelarii nalte, unde/ arhonţii sforăie-n bocanci,

dar cineva trânteşte uşa/ - şi se aude tare: canci (!)

(!) prin cimitire, prin biserici,/ pe la români şi pe la danci,

dar cineva trânteşte crucea/ - şi se aude sacru: canci (!)

(!) atâta cer la mulţi şi singuri,/ la serioşi, la saltimbanci,

dar cineva trânteşte mucii/ - şi se aude verde: canci (!)

(!) la proşti, la hâtri, la lichele,/ la trompetişti şi barabanci,

dar cineva scuipă şi urlă/ - şi se aude mândru: canci (!)

(!) cer linişte măcar de sanchi,/ la zei, la îngeri şi la draci -

de peste tot şi peste toate/ s-aude PUR ȘI SIMPLU: CANCI (!)

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte avantaje. Ruinele Mehid, văzute de sus

* Ridicarea unui teleferic la această înălțime ar duce la câștigarea definitivă a meciului orgoliilor cu Brăila, orașul vecin. Podul peste Dunăre care se construiește la marginea digului ar fi doar o inocentă încercare. Și arhitectul Apolodor din Damasc se ocupa de asemenea lucrări, însă a trăit în antichitate, pe vremea Împăratului Traian.

* Doi membri ai alianței USR-PLUS propun să existe un traseu de telegondolă și deasupra bulevardului George Coșbuc: "Ruinele de la Mehid s-ar vedea extraordinar de sus, ar veni oameni din Berlin, Paris sau Roma pentru asemenea minunății. Nu știm să ne promovăm."

* Ne-a scris la redacție un grup de pescari: "Nu vă supărați, am putea arunca lanseta direct din telegondolă?" N-am știut ce să răspundem.

* Există însă și minusuri, ideea nu încălzește pe toată lumea: gălățenii înstăriți care locuiesc la marginea falezei superioare a Dunării au inițiat o petiție prin care doresc anularea imediată a proiectului. "Să urce orice amărât de rând în telescaunul ăla sau ce-o fi și să-mi vadă tigrii și struții din curte? Mai intru și eu în piscină, chiar nu vreau să-mi fie tulburată intimitatea", ne-a spus indignat cu domn bine dintr-o vilă din livingul căreia se văd Munții Măcin.

Bătăile pentru parcare, vânate de antrenori

Tot mai multe cafturi pentru un loc de parcare în municipiul Galați! Unele sunt ca la MMA sau UFC, dar au apărut și situații în care combatanții utilizează bâte profesionale. Noul fenomen n-a rămas fără ecou, antrenori de lupte din mai multe colțuri ale României venind în urbe ca să-și selecteze viitorii elevi. "Galațiul a mustit mereu de talente, mă bucur că n-am venit degeaba. De pildă, ieri l-am văzut pe unul care, pentru un amărât loc de parcare, a câștigat la puncte trei bătălii în jumătate de oră. Poate deveni campion mondial", a comentat un maestru internațional.

Parcare pe care

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2268 ori Ultima modificare Marți, 04 Mai 2021 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.