Restaurantele și hotelurile ar putea funcționa la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate

Restaurantele și hotelurile ar putea funcționa la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Din 1 iunie, restaurantele și hotelurile ar putea funcționa la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate anti-COVID și tot de la aceeași dată se va putea renunța la purtarea măștii de protecție pe plajă sau în drumețiile pe munte, a declarat, marți, premierul Florin Cîțu. El a vorbit din nou despre necesitatea vaccinării și despre ținta de cinci milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie și a precizat că nu mai există niciun județ din România cu rata de infectare peste 3 la mie, iar singura soluţie pentru a scăpa de pandemie este să ne vaccinăm.

Întrebat ce măsuri de relaxare ar putea fi introduse de la 1 iunie, premierul a vorbit despre renunţarea la mască pe plajă sau în drumeţii, dar şi despre funcţionarea la capacitate maximă a restaurantelor și hotelurilor, în cazul persoanelor vaccinate. De asemenea, tot pentru acestea ar putea fi permise evenimentele private.

În ceea ce privește renunțarea la masca obligatorie în spațiile deschise, Florin Cîțu a răspuns: "Deocamdată nu, aș prefera să așteptăm 1 august, ați văzut că în Israel au așteptat până la o imunizare de 60%. M-am uitat ce a făcut și Israel, când au avut o rată de vaccinare peste 30% au existat facilități pentru persoanele vaccinate și penalități pentru cei care nu respectă regulile. Vedem că și Germania se mișcă în aceeași direcție în acest moment. (...) Avem dozele de vaccin, trebuie doar să mergem și să ne vaccinăm. Acum nu mai este nevoie nici de programare, nu mai există nicio scuză. Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm", a adăugat premierul.

Citit 2051 ori Ultima modificare Joi, 06 Mai 2021 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.