„Oraşul bilelor din beton în care ne rupem gâtul” (FOTO)
Foto: Marian Calestru

„Oraşul bilelor din beton în care ne rupem gâtul” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

„Oraşul bilelor din beton, unde ne rupem gâtul împiedicându-ne de ele. Mergeţi, domnilor, să vedeţi ce-au făcut constructorii în intersecţia din Doja, în dreptul semafoarelor: bile din beton la un metru distanţă una de alta, iar pe trotuar, lângă pista de biciclete, din doi în doi metri. Unde au învăţat arhitectura? Îşi bat joc de acest oraş şi de cetăţeni! Cum să pună bile din beton din doi în doi metri, să ne rupem gâtul în ele?”, ne-a sesizat un gălăţean printr-un comentariu postat pe site-ul ziarului „Viaţa liberă”.

Intrigaţi de situaţia semnalată, am verificat la faţa locului şi am ajuns la concluzia că Dorel a făcut exces de zel la o modernizare cu fonduri europene. Deşi menirea bilelor din beton – bolarzi pe numele lor oficial – este de a împiedica autoturismele să urce pe trotuare, aici rolul lor pare a fi acela de a le pune piedică pietonilor care vor să traverseze strada. Bolarzii cu pricina obturează trotuarul chiar în dreptul trecerii de pietoni semaforizate. Iar dacă un grup mai mare de persoane ar dori să traverseze în acelaşi timp, nu ar putea, pentru că îi împiedică bolarzii!

Nu ştim dacă poziţionarea şi numărul bilelor sunt definitive sau doar provizorii, dar considerăm că ar trebui analizată situaţia. Vorba cititorului nostru: „Cum să gândeşti, domnule, aşa ceva? Dau un aspect dezolant cu bile... Pe lângă faptul că sunt urâte, sunt şi foarte periculoase!”.

Citit 7368 ori Ultima modificare Vineri, 04 Iunie 2021 02:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.