Surpările de la blocul B1 "sunt monitorizate". Mobilizare în ceasul al 12-lea

Surpările de la blocul B1 "sunt monitorizate". Mobilizare în ceasul al 12-lea
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

În urma accidentului de teren survenit vineri, 18 iunie, pe aleea care deservește un bloc cu șapte scări din Țiglina I, se așteaptă din nou concluziile unor "verificări în teren". Gropile apărute în dreptul scărilor 1 și 6 de la blocul B1 de mai bine de un an, ultima surpându-se vineri sub greutatea unei mașini de gunoi, nu le erau necunoscute nici celor de la Apă Canal, nici celor de la RCS&RDS, care făcuseră niște lucrări în zonă și care ar mai fi fost chemați de asociația de proprietari, după apariția găurilor în asfalt.

Cu toate acestea, până la precipitațiile de săptămâna trecută și nu numai, care au dus la agravarea situației, nu s-a făcut nimic pentru rezolvarea problemelor apărute în imediata vecinătate a blocului, care, în total, însumează 70 de locuințe. Un apel al unui proprietar, care a văzut cum gaura de la scara 6 se lărgea tot mai mult, i-a adus la fața locului pe cei de la Ecosal, are au marcat zona cu benzi și o baliză. Cu toate acestea, vineri, pe o ploaie infernală, ca o ironie a sorții, tocmai o mașină de gunoi a Ecosal a căzut în surparea provocată de acea groapă. Ulterior, reprezentanții Primăriei au spus că accidentul va fi monitorizat și că se va interveni imediat ce se vor opri ploile. Precipitațiile ulterioare au făcut însă, cu siguranță, ca apa să se infiltreze în continuare și sub asfaltul străzii, și la fundația blocului. Cât privește cauzele care au determinat apariția "gropițelor", acestea nu au fost lămurite nici acum, în ciuda vizitelor repetate ale echipelor de la instituții și companii. "Situația este monitorizată de Apă-Canal, care va verifica inclusiv rețeaua de conducte de apă și canalizare a blocului B1, pentru a stabili dacă sunt probleme care să fi condus la apariția surpărilor", ne-a declarat marți, 22 iunie, Ovidiu Matache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați. Ca la orice verificare sau anchetă, este de așteptat să apară și concluzii concrete, precum și soluții pentru îndreptarea problemelor existente și prevenirea unor situații și mai grave. Dar, pentru asta, este necesar să fie identificat corect cel responsabil să ia măsuri și nu să se ajungă, din nou, la tradiționala și nesănătoasa "pasare a motanului".

Citit 3162 ori Ultima modificare Joi, 24 Iunie 2021 01:54

4 comentarii

 • postat de Smaranda lui Fleaşcă
  Miercuri, 23 Iunie 2021 12:59
  81.12.149.***
  În Ţiglina1 la blocul A4 este o "gropiţă" apărută lângă o alta mai veche la un cămin realizat de RCS&RDS acum vreo 2 ani!
  La fel, în Mazepa1 la blocul Salcia2, scara2 este o surpare de vreo 10 ani realizată în urma necompactării lucrărilor de gaze, dar Primăria se face că nu vede.
  Să nu uităm că aceste surpări apar în urma lucrărilor de COMPACTARE necorespunzătoare a pământului la lucrările subterane. Un exemplu elocvent în acest sens este strada pavată cu piatră cubică de către firma VEGA (actualmente Lemacons) în faţa cinematografului VIP 2000, acum vreo 10 ani şi care s-a surpat de vreo 3 ori până acum, tot de 3 ori fiind "reparată" de aceeaşi firmă, iar acum arată la fe! Bineînţeles că acum lucrarea este ieşită din garanţie şi Primăria cred că va plăti alţi bani pentru o altă "distracţie" pe banii noştri!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alex
  Miercuri, 23 Iunie 2021 11:31
  86.124.201.***
  Cat e m2 in blocul ala? Bănuiesc ca nu mai mult de 500 euro.
  1
  0
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Miercuri, 23 Iunie 2021 06:40
  86.124.200.***
  Da pe Str. Arges sa vedeti ce pestera s-a format in mijlocul soselei .De 3 zile au pus doar un paznic acolo si nici o interventie cu toate ca se si aude cum curge apa acolo incontinuu si dupa miros e apa buna.
  0
  15
  Raportează
 • postat de Felix
  Miercuri, 23 Iunie 2021 01:48
  5.13.238.***
  In Tiglina 3 vizavi de Carefour este o groapa similara de la ultimele ploi. De 3 zile e la fel, 1 metru diametru si cam 1 metru adancime, chiar langa un bloc.
  0
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.