Galaţiul s-a umplut de gropi. Pericole publice la tot pasul
Foto: Anca Melinte

Galaţiul s-a umplut de gropi. Pericole publice la tot pasul
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Surpare! Tasare! Groapă! Crater! Sunt printre cele mai numeroase dintre sesizările primite pe adresa redacţiei sau pe grupurile de pe Facebook, la concurenţă cu reclamaţiile privind arbori rupţi sau care au devenit pericole publice şi, desigur, cu zonele care se inundă după fiecare ploaie. După primul episod de vreme severă, Primăria centralizase 15 accidente de teren, iar după codurile roşii de miercuri seara, 30 de sesizări privind accidente de teren. Fireşte, situaţia este în plină evoluţie.

Numeroaselor gropi care aşteaptă să fie astupate de mai multă vreme, li s-a adăugat o nouă "promoţie" de accidente de teren. Zone în care terenul s-a prăbuşit pur şi simplu în gol, locuri surpate sau tasate, care se accentuează de la o zi la alta. Pe carosabil sau pe trotuare, pe aleile aferente blocurilor, în preajma sau chiar în interiorul unor locuri de joacă pentru copii, în zone aflate în plină modernizare, ba chiar şi în curtea interioară a sediului PSD Galaţi, peste tot se pot găsi gropi, gropiţe sau ditamai craterele! Tocmai de aceea, le dăm cuvântul gălăţenilor.

Semnale primite de la cititori

"În Ţiglina III, vizavi de Carrefour, este o groapă de la ultimele ploi. Un metru diametru şi cam un metru adâncime, chiar lângă un bloc". "Pe strada Argeş, să vedeţi ce peşteră s-a format în mijlocul şoselei. Se şi aude cum curge apa acolo continuu şi după miros e apă bună". "În Ţiglina I, la blocul A4 este o "gropiţă" apărută lângă o alta mai veche, la un cămin realizat de RCS&RDS acum vreo doi ani! La fel, în Mazepa I, la blocul Salcia 2, scara 2, este o surpare de vreo zece ani, realizată în urma necompactării lucrărilor de gaze, dar Primăria se face că nu vede. Să nu uităm că aceste surpări apar în urma lucrărilor de COMPACTARE necorespunzătoare la lucrările subterane. Un exemplu elocvent este strada pavată cu piatră cubică din faţa cinematografului VIP 2000, acum vreo zece ani, care s-a surpat de vreo trei ori până acum, tot de trei ori fiind "reparată" de aceeaşi firmă, iar acum arată la fel!".

Semnalări pe reţelele de socializare

Pe grupurile "Galaţi: Sesizările cetăţenilor!" şi "Sesizări (Primăria Galaţi)" de pe Facebook sunt o multitudine de semnale privind accidente de teren. Iată doar câteva: "Zonă surpată în parcul din spate la IREG"; "Groapă apărută în urma ploilor abundente în Micro 16, în spatele blocului E8"; "Ţiglina II, în spatele blocului E6, pământul se surpă"; "Micro 21, blocurile J6, J7… sigur se va face mai mare"; "Strada Brăilei nr. 163, bloc A4, aleea către CNMK, surpare"; "Strada Mioriţei, la intersecţie cu strada Argeşului, infiltraţii majore, carosabil surpat"; "Surpare carosabil pe traseul colectorului de canalizare de pe strada Dimitrie Bolintineanu, aproape de Parcul Rizer"; "Una dintre surpările de la P-uri, spre Elice. Dimineață nu era!"; "Groapă pe strada Română nr. 104B"... Şi lista poate continua la nesfârşit.

Este misiunea autorităţilor să semnalizeze şi să remedieze toate aceste probleme. Totuşi, faptul că sunt pozate, filmate sau postate pe Facebook nu este suficient ca ele să fie aduse în atenţia Primăriei, chiar dacă angajaţii administraţiei locale sunt suficient de activi pe reţelele de socializare. Accidentele de teren trebuie anunţate pe e-mailul Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pe aplicaţia Galați City App.

Traficul rutier și transportul public, date peste cap de gropi

UPDATE. Primăria municipiului Galați informează că traficul rutier se desfășoară îngreunat, cu viteză redusă, pe strada Oltului colț cu strada Vrancei (zona Lidl), din cauza unui accident de teren.

„Autobuzele de pe traseul 28 vor fi deviate pe strada Frunzei - strada Brăilei, cu retur strada Brăilei - strada Frunzei - strada Gheorghe. Asachi - strada Anghel Saligny - strada Gheorghe Doja, iar cele de pe traseul 38 vor fi deviate pe strada Oltului - strada Vrancei -Service Vechi - strada Brăilei, returul urmând să intre pe strada Oltului pe la Farmacia Hygeia (Spitalul Județean).

Tot din cauza unui accident de teren, în cartierul Dimitrie Cantemir, autobuzele care asigură traseul 41 pe ruta Micro 19 - Dimitrie Cantemir vor avea capăt de linie la calea ferată.

Le mulțumim pentru înțelegere tuturor participanților la trafic”, a transmis Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Foto: Primăria Municipiului Galați

Trafic rutier închis pe un segment al străzii Bălcescu

Traficul rutier a fost închis pe strada Nicolae Bălcescu, pe tronsonul cuprins între străzile Eroilor și Mavramol, ca urmare a producerii unui accident de teren, anunţă Primăria municipiului Galaţi.

Foto: Primăria Municipiului Galați (Trafic rutier închis pe un segment al străzii Bălcescu)

Se va interveni în vederea remedierii, iar traficul rutier va rămâne închis până sâmbătă, 26 iunie, la ora 12,00.

Foto: Anca Melinte

„Conducătorii auto care se deplasează dinspre strada Gării către strada Brăilei pot urma ruta Bălcescu - Eroilor - Traian. Cei care se deplasează pe direcția strada Brăilei către strada Gării pot urma una dintre următoarele rute: strada Brăilei - strada Domnească; strada Brăilei - strada Traian - strada Gării sau strada Brăilei - strada Traian - strada Eroilor - strada Domnească.

Toate autobuzele care circulă pe strada Nicolae Bălcescu au fost deviate, la intersecția cu strada Eroilor, pe ruta Eroilor – Traian - Brăilei.

Le mulțumim pentru înțelegere tuturor participanților la trafic”, a transmis Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Citit 5639 ori Ultima modificare Luni, 28 Iunie 2021 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.