Trei medalii de aur şi două de argint pentru elevii gălăţeni, la Olimpiada Naţională de Astronomie

Trei medalii de aur şi două de argint pentru elevii gălăţeni, la Olimpiada Naţională de Astronomie
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Toţi cei cinci concurenţi gălăţeni care au participat la faza naţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică s-au întors cu premii şi medalii, ocupând primele locuri. Mai mult decât atât, avem o elevă din Galaţi calificată la faza internaţională, care se va desfăşura între 14 şi 21 noiembrie.   

Lotul gălăţean a reuşit să câştige nu mai puţin de trei medalii de aur, una la seniori şi două la juniori. Daria Hărăbor, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a obţinut Medalia de aur la seniori şi s-a calificat la faza internaţională, aşa cum a mai reuşit de câteva ori până în prezent.

Celelalte două medalii de aur au fost câştigate de Dragoş George Lazăr de la Şcoala Nr. 29 şi de Mendel Mendelsohn, de la CNVA.

Cei doi câştigători ai medaliilor de argint sunt de la Şcoala Nr. 29, Ştefan Poteraşu şi Robert Cocu.

Cei trei elevi de la Şcoala Nr. 29, dar şi juniorul de la CNVA au avut anul acesta admitere la liceu, deci au început pregătirea pentru olimpiadă destul de târziu, după susţinerea probei la Matematică, la Evaluarea Naţională. 

"Faza judeţeană am organizat-o pe 1 iulie. Ei au avut ultima probă la examen pe 26 iunie. Deci au avut numai patru zile să se pregătească pentru concurs. Iar până la faza naţională, doar o lună. De aceea, este cu atât mai lăudabil că s-au obţinut asemenea rezultate frumoase, care au clasat Galaţiul pe primele locuri între judeţele ţării", ne-a declarat Elena Seciu, una dintre cele două profesoare care au pregătit lotul elevilor de la Şcoala Nr. 29, dar şi cea care i-a însoţit la Suceava, oraşul unde s-a desfăşurat faza naţională.

Profesoara Elena Seciu ne-a mai declarat că toate cheltuielile legate de transportul şi cazarea la Suceava în perioada cât s-a desfăşurat olimpiada, între 26 şi 29 iulie, au fost achitate pentru elevii de la Şcoala Nr. 29 de către asociaţia unităţii de învăţământ. 

"Ne pare rău că nu se organizează anul acesta faza internaţională şi pentru juniori, din cauza pandemiei. Cu siguranţă, s-ar fi calificat toţi patru, pentru că au avut punctaje foarte mari", ne-a declarat Lucia Popa, cealaltă profesoară de la Şcoala Nr. 29 care s-a ocupat de pregătirea olimpicilor.

Citit 5619 ori Ultima modificare Vineri, 13 August 2021 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.