Orice stradă asfaltată trebuie spartă după trei zile. Absurd de Galaţi

Orice stradă asfaltată trebuie spartă după trei zile. Absurd de Galaţi
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, în care asfaltul abia turnat ţine doar trei zile. Atât cât durează şi minunile! Pentru că asfaltarea unei străduţe a cărei modernizare a început, ehei!, în urmă cu trei ani, poate intra la categoria minuni. Mai ales dacă în a treia zi asfaltul este spart şi "dotat" cu un şanţ.

Vorbim despre strada Plevnei, din Valea Oraşului, despre care aţi putut citi în repetate rânduri în ziarul "Viaţa liberă", în articole ca "Modernizare în bătaie de joc în Valea Oraşului", "Dezastru edilitar în Valea Oraşului", "Lucrările nu sunt finalizate, dar dările cresc".

Ei bine, minunea s-a petrecut vineri, 27 august 2021, când strada a fost asfaltată. Luni, 30 august 2021, asfaltul proaspăt a fost decupat şi s-a săpat, fără milă, un şanţ.

"Da, vineri au început să asfalteze şi mai rămăsese de turnat doar ultimul strat, cel de uzură. Şi luni au săpat pentru o ţeavă de gaze!", se minunau şi locuitorii străzii, luni după-amiază, privind şanţul proaspăt săpat.

Potrivit datelor pe care le-am obţinut de la autorităţi, intervenţia de luni nu a respectat condițiile impuse în avizele eliberate de Primărie. Dar, dacă nu s-ar fi executat, gălățenii din zonă ar fi putut rămâne fără alimentarea cu gaz.

Am primit însă asigurări că lucrurile nu vor rămâne aşa. Compania care a comandat intervenţia va fi sancţionată şi va suporta toate costurile. Mai mult, i s-a solicitat să respecte condițiile de compactare și să prezinte testele de laborator aferente.

Vestea bună este că pe această stradă nu s-a turnat încă ultimul strat de asfalt, astfel încât, în final, nu se vor vedea urmele acestei intervenții.

Ce-ar mai fi de spus? Că străduţa Plevnei şi arterele Vadu Cărăbuş, Olteniţei, Leului, Spaniolă, Decebal, Vămii, Siretului şi George Enescu fac parte din proiectul "Modernizare străzi Valea Oraşului - etapa VI", derulat de Primăria municipiului Galaţi. În august 2018, a fost predat amplasamentul către constructor, asocierea Dreams Riviera - Romsit Construct - Trans P.E.C., valoarea contractului fiind de 4.062.207 de lei cu TVA. Investiţia ar fi trebuit realizată în 12 luni, numai că acest termen a tot fost prelungit cu câte un an. Ultimul termen de finalizare transmis de Primărie este decembrie 2021.

Citit 7271 ori Ultima modificare Joi, 02 Septembrie 2021 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.