Doi jurnalişti şi un activist de mediu, bătuţi crunt de mafia pădurilor

Doi jurnalişti şi un activist de mediu, bătuţi crunt de mafia pădurilor
În imagine, jurnalistul Mihai Dragolea. Sursa foto, Facebook/Greenpeace România
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

IPJ Suceava a audiat, vineri dimineață, doar cinci dintre cele 20 de persoane care au bătut crunt, într-o pădure din Coșna, județul Suceava, doi jurnaliști și un activist de mediu care filmau un documentar internațional despre tăierile de păduri din România. Printre persoanele audiate se află și proprietarul pădurii, dar și șeful ocolului silvic.

„Sper să nu greșesc, printre persoanele care se află la audieri sunt și persoanele care au aceste calități, pe care le-ați spus dumneavoastră”, a răspuns purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, întrebat la Digi24 dacă printre persoanele audiate se află și proprietarul pădurii și șeful ocolului silvic.

„Ne-au atacat cu furci și topoare. Printre atacatori se afla și inginerul silvic și proprietarul pădurii. Nu am putut avea niciun dialog cu ei. Nu strigau decât atât: Vă omor!, Vă omor”, a relatat Mihai Dragolea, unul dintre jurnaliștii bătuți. El a subliniat că i se pare de neconceput ca în 2021 să i se poată întâmpla așa ceva. „Să fii atacat cu furci și topoare în 2021, ca în 1600, chiar nu este o realitate pe care ar trebui să o avem și nici măcar să o putem înțelege”, a comentat Dragolea. Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse.

La rândul său, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a condamnat incidentul, afirmând că lucrurile au ajuns mult prea departe. ”Le cer tuturor structurilor din sistemul silvic și de mediu să ofere cooperare totală organelor de anchetă penală și să ofere întreg sprijinul pentru identificarea și sancționarea vinovaților. Garda Forestieră Suceava a pornit deja un control în acea zonă, iar orice abatere de la legislația silvică identificată va fi drastic sancționată”.

Citit 1812 ori Ultima modificare Luni, 20 Septembrie 2021 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.