Cu toate că are potențial, parcul din Micro 21, lăsat în voia sorții

Cu toate că are potențial, parcul din Micro 21, lăsat în voia sorții
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

În anul 2010 se deschidea un nou parc în municipiul Galați, în cartierul Micro 21, Parcul "Selgros", așa cum l-au numit gălățenii doar fiindcă se află în proximitatea magazinului en gros respectiv. Din păcate, bucuria nu a durat prea mult și, la numai un an după inaugurare, locul arăta deplorabil, iar trecerea anilor nu prea a îmbunătăţit. Se pare că încă de atunci parcul nu a mai prezentat interes pentru edilii orașului și a fost lăsat de izbeliște, locul fiind lăsat să se transforme într-o junglă, dominată de haite de câini vagabonzi. Gălățenii își doresc în continuare reamenajarea sau îngrijirea parcului, după ce timp de ani buni sesizările acestora au cam rămas fără ecou la autorități.

Buruieni și gunoaie aruncate la voia întâmplării

Cei responsabili de curățenia parcului se pare că, după ce au terminat de toaletat câțiva dintre copaci, un gard viu și au smuls câteva buruieni, le-au aruncat pe unde au apucat prin parc. "A venit la un moment dat cineva și a tăiat gardul viu de aici, dar au aruncat resturile prin parc, în vale. Parcul a fost frumos la deschidere, dar după aceea nu a mai prezentat interes și nu am mai văzut pe nimeni care să se ocupe de el", ne-a spus o doamnă care locuiește în zonă.

În deplină "armonie" cu buruienile sunt și gunoaiele, pe care le găsești la tot pasul, lăsate de cei lipsiți de bun simț, iar după numărul resturilor, se pare că sunt destui cei cărora nu le pasă cum arată spaţiile în care trăiesc. 

Câinii vagabonzi, "proprietarii" parcului

Haitele de câini vagabonzi au pus stăpânire pe parc de multă vreme, iar oamenii care locuiesc la blocurile din jur susțin că aceștia ar fi agresivi și gălăgioși. Părinților le este frică să își lase copiii singuri la joacă, aceștia fiind în orice moment în pericol de a fi mușcați de maidanezi. Deși această problemă a fost și ea semnalată în repetate rânduri, nici în acest caz autoritățile nu au rezolvat-o, iar numărul câinilor din parc, evident nesterilizaţi, creşte de la o zi la alta.

Locul de joacă, nesigur pentru copii

Nici în zona special amenajată pentru copii nu este mai bine, buruienile fiind prezente și în locul de joacă pentru cei mici. Mulți părinți nu mai vor să își lase copiii în parc, spunând că zona nu este sigură din niciun punct de vedere, din cauza leagănelor ruginite, a toboganelor șubrede și a câinilor maidanezi.

Cum "speranța moare ultima...", gălățenii speră în continuare că toate aceste probleme se vor rezolva până la urmă și că, la un moment dat, vor putea ieși liniștiți în parc să se relaxeze, fără a fi nevoiți să vadă gunoaie, maidanezi şi buruieni.

Citit 3600 ori Ultima modificare Luni, 20 Septembrie 2021 01:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.