Ce restricții există în localitățile gălățene. Pandemia de COVID-19, în județ

Ce restricții există în localitățile gălățene. Pandemia de COVID-19, în județ
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Conform datelor prezentate de Instituția Prefectului, vineri, 8 octombrie, în județ rata de infectare SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile a depășit 6/1.000 de locuitori în trei localități. Este vorba despre municipiul Tecuci și comunele Buciumeni și Șendreni.

Conform normelor legale în vigoare, pe raza acestor localități, organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri, etc.) este permisă doar cu participarea persoanelor vaccinate complet anti-COVID și a celor trecute prin boală, cu 50% din capacitate și maximum 200 de invitați. Totodată, evenimentele sportive, dar și spectacolele, concertele în aer liber și alte evenimente culturale se desfășoară cu spectatori până la 50% din capacitate, pentru cele două categorii de persoane de mai sus, cu un metru distanţă între participanți și purtarea măștii de protecție, iar activitățile sportive și recreative în aer liber se desfășoară cu cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

Activitatea cu public în restaurante, baruri, cafenele, la interior și la terase se permite la 50% din capacitate între orele 5,00 și 24,00 pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, iar magazinele și restaurantele se închid la ora 22,00 în weekend. Rămân funcționale apoi doar activitățile de livrare/ takeaway. Totodată, în localitățile cu incidență de peste 6 la mie, intră în vigoare carantina de noapte la sfârșit de săptămână, când circulația între orele 20,00 și 5,00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați și de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. Nu în cele din urmă, masca redevine obligatorie și pe stradă.

Tot vineri, 8 octombrie, în municipiul Galați (4,92 la mie), orașele Berești și Târgu Bujor, precum și în comunele Barcea, Băneasa, Corod, Frumușița, Gohor, Independența, Ivești, Movileni, Negrilești, Nicorești, Poiana, Smulți și Vânători, rata de infectare cu noul coronavirus este cuprinsă între 3 și 6 la mia de locuitori, cu restricții ceva mai permisive, dar adaptate scenariului roșu al pandemiei și cu verificarea certificatului verde COVID. În aceste localități este permis accesul la activitățile neesențiale și pentru persoanele ce prezintă un test negativ (RT-PCR sau antigen).

Citit 5719 ori Ultima modificare Luni, 11 Octombrie 2021 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.