Oțelul Galaţi a încheiat pe primul loc turul Ligii a III-a de fotbal

Oțelul Galaţi a încheiat pe primul loc turul Ligii a III-a de fotbal
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Trupa lui Dorinel Munteanu a câștigat ultimul meci și a profitat de eșecul Lieștiului la Focșani, încheind pe locul întâi prima parte a campionatului Ligii a III-a de fotbal.

La ultimul meci cu spectatorii alături, din cauza restricțiilor ce intră în vigoare de luni, Oțelul a reușit să-și bucure fanii cu un succes și cu urcarea pe primul loc în clasamentul Seriei a II-a din cel de-al treilea eșalon, la capătul turului de campionat. A fost 4-1 cu CSM Rm. Sărat, la finele unui meci în care scorul putea fi mult mai mare în favoarea gălățenilor. Startul jocului a fost unul dominat total de gălățeni, care s-au desprins destul de repede la 3-0, după reușitele semnate de Cîrjan (min. 3), Cisotti (min.15) și Yabre (min. 28). Oaspeții au încercat cu greu să revină în joc și au punctat abia în minutul 77, prin Pleșoiu, pentru ca atacantul George Cîrjan, cel care deschisese și scorul, să închidă tabela (min. 83), după ce a finalizat o frumoasă acțiune la care a mai colaborat Alin Nica.

Dintre cei care au stat în carantină, Yabre a fost titular, iar Nica a intrat pe parcursul meciului.

Formula trimisă în teren de managerul tehnic Dorinel Munteanu: Ursu - Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea - Neagu, Cireș, Jardan - Demian, Cîrjan, Cisotti. Au mai intrat: Farcaș, Nica, Crîcimar, Vaștag și Dobre.

Oțelul a încheiat astfel turul de campionat pe primul loc, cu 21 de puncte, după 9 meciuri disputate (șapte victorii și două înfrângeri), cu golaveraj excelent, 33-7.

Lieștiul, fără gol înscris la Focșani

Cele 19 puncte agonisite în primele opt etape n-au mai fost suficiente pentru a-și menține poziția de lider, iar Sporting Liești a coborât pe locul al treilea, după ce a pierdut, scor 0-2, la CSM Focșani.

După o primă repriză bună, 0-0 la pauză, cu dominare și acțiuni ofensive, dar, din păcate, fără goluri, în cea de-a doua lieștenii au scăzut ritmul, astfel că gazdele au speculat la maximum. Căderea a fost și mai evidentă după minutul 62, când echipa a încasat primul gol al partidei. Nici înlocuirile din mitanul al doilea n-au putut schimba fața jocului. Cristi Brăneț a trimis în teren: A. Brăneț - Iancu, Maftei, Voicu, Năstase - Cucu, Munchiu - Stan, Grigoraș - Călin, Mihu. Au mai intrat: Bârlădeanu, Țicămucă și Milea.

Competiția va continua în weekendul următor, cu prima etapă a returului, în care se vor întâlni cele două echipe din județul nostru, Oțelul Galaţi și Sporting Liești.

Celelalte rezultate ale Seriei a II-a: CS Făurei - Metalul Buzău 0-2, Viitorul Ianca - Sportul Chiscani 3-1, Aerostar Bacău - Dinamo Bacău 3-1.

Rezultatele Seriei I (cu care se vor împerechea gălățenii la baraj): CSM Bacău - Bucovina Rădăuți 1-0, Dante Botoșani - Șomuz Fălticeni 2-1, Foresta - Ceahlăul 1-1, Hușana Huși - Știința Miroslava 1-1, Sporting Vaslui - CSM Pașcani 2-0. Clasament: 1. Dante 23 puncte, 2. Șomuz 17, 3. Bucovina 15, 4. Foresta 14, 5. Ceahlăul 12.

Citit 3587 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Octombrie 2021 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.