Trimis în judecată în două dosare, patronul de la ”Hanul Vânătorilor” a ieşit din arestul poliției

Trimis în judecată în două dosare, patronul de la ”Hanul Vânătorilor” a ieşit din arestul poliției
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Decizie surprinzătoare a Curții de Apel Galați la jumătate de an după ce controversatul om de afaceri Gheorghiță Suvejanu a fost arestat pentru o multitudine de acuzații grave, din sfera criminalității organizate. Miercuri, 10 noiembrie, instanța a admis contestația formulată de patronul complexului ”Hanul Vânătorilor” și a hotărât înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu. Decizia este una definitivă și a venit peste termenul stabilit tot miercuri, la Tribunalul Galați, unde ar fi trebuit să fie discutată propunerea de prelungire a arestului formulată de Parchetul Județean.

În luna iunie a acestui an, la o lună după ce a fost arestat, Gheorghiță Suvejanu a fost trimis în judecată alături de alte cinci persoane, sub acuzațiile de proxenetism, camătă, șantaj, evaziune fiscală, spălare de bani și falsuri în acte și uz de fals. Dosarul se află deocamdată în faza de cameră preliminară la Tribunalul Galați, însă, tot în vară, Suvejanu a cerut strămutarea a cauzei la o altă instanță. Cererea i-a fost respinsă.

În paralel cu acest dosar, Suvejanu mai este judecat pentru lovire și alte violențe, în urma unui scandal. Cauza se află pe rolul Judecătoriei Tg. Bujor, anchetatorii reușind, la un moment dat, să obțină chiar arestarea omului de afaceri. Acesta nu a stat, însă, mult după gratii.

Citit 8345 ori Ultima modificare Vineri, 12 Noiembrie 2021 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.