Bătălie crâncenă pentru posturile de directori, la unele şcoli şi licee din Galaţi

Bătălie crâncenă pentru posturile de directori, la unele şcoli şi licee din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

De luni, 15 noiembrie, a început cea de-a doua etapă a concursului pentru directori şi directori adjuncţi de instituţii de învăţământ, care se încheie pe 8 decembrie. Zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie fiind zile libere - sărbători naționale, proba durează 16 zile lucrătoare, în care vor avea emoţii cei care îşi doresc să se afle la conducerea unităţilor de învăţământ timp de patru ani, cât durează contractul.

Dacă la unele instituţii emoţiile candidaţilor sunt mai mici, deoarece nu au concurenţă, fiind înscrişi omul şi postul, la altele există şi câte cinci candidaţi pentru un singur fotoliu de manager. O astfel de situaţie este la Şcoala Nr. 7 din Galaţi, unde pentru postul de director s-au înscris nu mai puţin de cinci candidaţi, iar pentru cel de adjunct - patru. Înghesuială pe fotoliul de director este şi la Liceul Teoretic "Dunărea" şi la Şcoala Nr. 29, unde sunt câte trei candidaţi pentru director şi patru pentru adjunct.

Concurenţă este şi la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", instituţie pentru conducerea căreia se bat trei candidaţi la postul de director şi doi la cel de adjunct, dar şi la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", unde sunt doi pentru director şi trei pentru adjunct. Luptă strânsă este şi la Şcoala Nr. 17 Galaţi, unde sunt înscrişi doi profesori pentru fotoliul de director şi trei pentru cel de adjunct. Tot trei candidaţi pentru adjunct s-au înscris şi la Şcoala Nr. 5.

Câte doi pentru director şi doi pentru adjuncţi se duelează la interviu pentru următoarele instituţii de învăţământ: Liceul de Artă "D. Cuclin", Liceul Tehnologic "Paul Dimo", Liceul Tehnologic "Simion Mehedinţi", Şcoala "Dan Barbilian" (Nr. 43), Şcoala din Cudalbi, Şcoala "Sfinţii Împăraţi", Şcoala din Tuluceşti şi Şcoala Nr. 33.

Situaţie încordată, cu câte doi candidaţi la fotoliul de director, este şi la Palatul Copiilor, Şcoala din Cosmeşti, Şcoala "Grigore Moisil", Şcoala "Mihai Viteazul", Liceul "Elena Caragiani" Tecuci, Liceul "Eremia Grigorescu" din Tg. Bujor, Liceul din Tudor Vladimirescu, Liceul "Sf. Maria" din Galaţi, Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" din Tecuci, Şcoala din Frumuşiţa, Şcoala din Munteni, Şcoala din Ungureni, Şcoala Nr. 10, Şcoala Nr. 25 şi Şcoala Nr. 3 din Galaţi.

Şi postul de adjunct este râvnit de câte doi profesori la unele instituţii: Şcoala Nr. 22, Liceul de Transporturi Auto, Liceul Teoretic "Costache Conachi" din Pechea, Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" şi Liceul cu Program Sportiv.

Concurenţa este mare la unele instituţii şi pentru că profesorii care au promovat proba scrisă au avut voie să opteze la interviu pentru orice post, unii dintre ei depunând chiar şi câte trei-patru opţiuni.

Interviurile la Galaţi se susţin la Liceul Tehnologic "General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican". Interviul durează 60 de minute, iar evaluarea va fi făcută cu punctaje de la 1 la 10, acordate de fiecare membru al comisiei. Punctajul final este media aritmetică. Nu se admit diferențe mai mari de trei puncte între membrii comisiei. Este declarat admis candidatul care a obținut minimum 7,00 puncte.

Citit 7208 ori Ultima modificare Joi, 18 Noiembrie 2021 02:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.