PSD a desemnat un alt gălățean la Ministerul Economiei

PSD a desemnat un alt gălățean la Ministerul Economiei
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

UPDATE, marți, 23 noiembrie 2021. Conform Digi24.ro, social democrații au renunțat deja la unul dintre miniștrii validați de partid în ședința Consiliului Politic Național (CPN) de luni. Este vorba chiar de senatorul gălățean Marius Humelnicu, care a decis să se retragă, după ce i-ar fi fost sugerat acest lucru de conducerea PSD, susțin surse din partid.

Potrivit surselor politice, în locul său ar urma să fie propus pentru Ministerul Economiei un alt gălățean, Florin Spătaru (52 de ani), director în cadrul Şantierului Naval Mangalia. Spătaru a fost timp de aproape nouă ani președinte ANCONAV, asociația românească de construcții navale și a ocupat diverse funcții de conducere și în cadrul Șantierului Naval Damen din Galați. Florin Spătaru a absolvit atât Facultatea de Mecanică (specializarea Nave), cât și pe cea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, ambele finalizate cu diplomă de licență la Universitatea ”Dunărea de Jos”. Totodată, în cadrul aceleiași unități de învățământ superior a obținut și o diplomă de master în Inginerie și Arhitectură Navală.

Foto: Facebook/Florin Spătaru

Nominalizarea ar urma să fie validată într-o altă ședință CPN. În aceeași ședință, social democrații trebuie să stabilească cine va fi vicepremier în Guvernul Ciucă. Pentru funcție se luptă Sorin Grindeanu, susținut de Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, susținută de Paul Stănescu.


UPDATE, luni, 22 noiembrie 2021. Ministru gălățean la Economie * Social-democrații au definitivat, la rândul lor, portofoliile ministeriale pe care le vor ocupa în Guvernul Ciucă. Senator și fost city-manager al municipiului Galați, Marius Humelnicu, a fost desemnat la Ministerul Economiei, după o experiență și de secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Sursa foto, Facebook, cont personal Marius Humelnicu

Celelalte nume pe care PSD le-a trimis la conducerea ministerelor obținute în urma negocierilor politice sunt: Adrian Câciu (Finanțe), Marius Budăi (Muncă și Protecție Socială), Alexandru Rafila (Sănătate), Adrian Chesnoiu (Agricultură), Vasile Dîncu (Apărare), Lucian Romașcanu (Cultură), Gabriela Firea (Tineret și Familie) și Sorin Grindeanu (Transporturi).

Acesta din urmă, demis în urma unei moțiuni de cenzură inițiate chiar de PSD, în mandatul de președinte al partidului deținut de Liviu Dragnea, ar urma să ocupe și funcția de vicepremier, dar această chestiune nu a fost încă lămurită în partid. Al doilea vicepremier stabilit de coaliția PNL-PSD-UDMR este Kelemen Hunor.


Nicolae Ciucă va conduce un Guvern PNL-PSD-UDMR * Nicolae Ciucă a fost desemnat luni, din nou, de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru. Şeful statului a avut, luni, consultări cu reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale, iar apoi cu cei ai AUR, în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru. USR nu a participat la consultările de la Palatul Cotroceni.

De această dată, desemnarea lui Nicolae Ciucă are loc după negocierile purtate între PNL, PSD și UDMR pentru formarea unui nou guvern. Deja, liberalii au stabilit luni lista miniștrilor în guvernul cu PSD și UDMR. Astfel, potrivit G4Media.ro, Cătălin Predoiu va fi ministru al Justiției, Dan Vâlceanu la Ministerul Fondurilor Europene, Daniel Cadariu la Ministerul IMM-urilor, Antreprenoriatului și Turismului, Florin Roman, ministru al Digitalizării, Lucian Bode la Ministerul de Interne, Bogdan Aurescu la Externe, Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației, iar Virgil Popescu la Ministerul Energiei.

Tot luni, fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a anunțat că a demisionat din partid și a lansat un mesaj dur împotriva actualei conduceri: "vă spun clar, pentru mine PNL a murit. E adevărat, în pat cu PSD".

În ceea ce îi privește, social-democrații vor deține nouă ministere (Finanțe, Apărare Națională, Economie, Transporturi, Agricultură, Sănătate, Muncă și Protecție Socială, Cultură, Tineret și Familie) în noul Cabinet Ciucă, dar și funcția de secretar general, asimilată celei de ministru, numele miniștrilor nefiind încă definitivate la nivelul conducerii partidului.

UDMR își păstrează cele trei portofolii deținute și până în prezent: Dezvoltare, Mediu și Sport.

Citit 8766 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Noiembrie 2021 22:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.