Extinderea rețelelor de apă și canalizare continuă în județ

Extinderea rețelelor de apă și canalizare continuă în județ
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

După cum ați putut afla deja din paginile cotidianului nostru, în județul Galați se implementează de către compania Apă Canal SA o amplă investiție cu bani europeni, de aproximativ 230 de milioane de euro, pentru extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare în peste 20 de localități (https://www.viata-libera.ro/eveniment/171286-lucrarile-de-apa-si-canalizare-din-judet-gata-in-proportie-de-56-la-suta). 

Una dintre multele lucrări din cadrul acestei importante investiții presupune o amplă modernizare a gospodăriei de apă de la Berești, aflată într-o avansată stare de degradare. 

”S-a intervenit deja pentru consolidarea bazinului de captare a apei, au fost reabilitate camerele de vane, s-a lucrat la stațiile de tratare, s-au înlocuit peste patru kilometri de țevi de aducțiune, au fost montate conducte noi și s-a intervenit și la partea de armături. În acest moment, constructorul realizează ultimele reglaje ale echipamentelor”, a declarat recent, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. 

Conform aceleiași surse, tot în zona Berești s-a construit și o stație modernă de epurare a apelor. De asemenea, în acest moment se lucrează și la extinderea rețelei de apă și canalizare. În zonă, extinderea rețelei de distribuție a apei potabile este prevăzută a se realiza pe aproape 17,5 kilometri, iar cea a rețelei de canalizare pe o lungime de peste 25 de kilometri. 

Lucrările din zona aglomerării Berești au o valoare de circa 42,3 milioane lei (exclusiv TVA) și se află, începând din vara acestui an, în sarcina asocierii SGM Contractor SRL – Arcif AG SRL – Arcon AG SRL – Romtim Instal SRL, urmare derulării unei noi proceduri de achiziție publică. Durata contractului este până la data de 3 decembrie 2022, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor de 48 de luni.

Citit 2517 ori Ultima modificare Luni, 13 Decembrie 2021 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.