Doi decedați și o sută de noi infectați COVID-19, la trecerea dintre ani

Doi decedați și o sută de noi infectați COVID-19, la trecerea dintre ani
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Puțin peste o sută de noi infectări au fost raportate în ultimele trei zile la Galați. Doi bolnavi în stare gravă au decedat din cauza COVID-19, ambii în ultimele două zile ale anului trecut. Peste 50 de gălățeni infectați au trecut cu bine prin boală, fiind declarați vindecați.

Un gălățean din 22 testați a avut rezultat care a confirmat existența infectării cu noul coronavirus la trecerea dintre ani. Potrivit datelor centralizate și comunicate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19 pentru perioada 30 decembrie 2021 - 1 ianuarie 2022, dintre cei 2.383 de pacienţi testaţi, 104 au fost declaraţi purtători ai noului coronavirus. 44 dintre noii bolnavi au fost raportați duminică, 2 ianuarie, cea mai mare cifră înregistrată în intervalul amintit. Totalul gălățenilor declarați infectaţi de la debutul pandemiei a ajuns astfel la 44.143. Distinct de cazurile nou confirmate, au fost raportate șase cazuri pozitive la a doua testare a pacienților aflați sub tratament. Două dintre acestea au fost confirmate duminică.

Din nefericire, finalul de an a mai adus două decese în rândul pacienților în stare gravă. Cazurile au fost declarate joi, 30 decembrie, și vineri, 31 decembrie, numărul total al victimelor pandemiei în județul Galați ajungând astfel la 1.662.

În aceeași perioadă, 31 de pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. Nouă au fost raportați în cursul zilei de duminică, 2 ianuarie. În total, 42.268 dintre persoanele depistate pozitiv şi tratate au fost declarate vindecate.

Duminică, 2 ianuarie, se aflau în carantină la domiciliu 1.072 de persoane, iar alte 46 erau în izolare instituţionalizată. În carantină instituționalizată nu se afla nicio persoană, iar în izolare la domiciliu se regăseau 167 de gălățeni.

De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 306.691 de teste.

Citit 2223 ori Ultima modificare Luni, 03 Ianuarie 2022 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.