Noul prefect de Galaţi a depus jurământul

Noul prefect de Galaţi a depus jurământul
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

UPDATE, joi, 13 ianuarie 2022. Joi dimineață, a avut loc ceremonia de învestire a unor noi demnitari gălățeni, în sistem videoconferință, în prezența subsecretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu. Cu această ocazie, ministrul de Interne, Lucian Bode, a ținut să le transmită acestora, dar și celorlalte persoane din țară nominalizate pentru diverse funcții de prefect și subprefect faptul că trebuie să fie factori de echilibru politic și administrativ, iar cuvintele care trebuie să le definească activitatea sunt responsabilitate, integritate și profesionalism.

Astfel, noul prefect de Galați, Claudiu-Sorin Gavril (foto mai jos), a depus jurământul, având susținerea PSD, dar fără a fi membru al acestui partid. Ușor emoționat, omul de afaceri tecucean a declarat că această numire îl onorează, dar îl responsabilizează, deopotrivă. "Vom implementa toate măsurile Guvernului într-un mod transparent. Îmi doresc să avem cât mai puține situații de urgență, dar nu trebuie să uităm că suntem în valul al cincilea al pandemiei și sperăm ca acesta să fie ultimul", a menționat Claudiu Gavril, adăugând că își dorește o implicare a tuturor autorităților în sprijinul locuitorilor județului.

Foto depunere jurământ: Marian Calestru

Într-o recentă declarație de avere depusă în calitate de consilier local la Tecuci, noul prefect a menționat numeroase imobile, în special terenuri agricole, dar și o serie de venituri, din care, doar din dividende, 1,2 milioane de lei.

În cadrul aceleiași ceremonii de învestire, la care au participat o serie de parlamentari gălățeni, dar și conducătorii autorităților publice locale, a depus jurământul și noul subprefect din partea minorității elene. Brăileanca Veronica Macri a mai deținut, în urmă cu circa un deceniu, aceeași funcție de demnitate publică în judeţul vecin.

Echipa de conducere a Instituției Prefectului este întregită, în acest moment, de Andra-Mihaela Costache, aceasta beneficiind de susținerea liberalilor, în dauna fostului subprefect, delegat cu atribuții de prefect, Paul Cristea. La despărțirea de colaboratorii săi, fostul primar din Șendreni a ținut să le mulțumească, în special pentru modul în care a fost gestionată pandemia în județ.


Claudiu-Sorin Gavril este noul prefect al judeţului Galaţi * Așteptată circa o lună de zile, numirea lui Claudiu-Sorin Gavril în funcția de prefect al județului Galați a fost oficializată miercuri, 12 ianuarie, prin Hotărâre de Guvern. Fostul candidat din partea Uniunii Independente pentru Tecuci la primăria municipiului din nordul județului va ocupa această funcție de demnitate publică având susținerea PSD.

În aceeași ședință de Guvern, în funcția de subprefect al județului a fost numit un reprezentant al minorității elene, dar nu din Galați, ci din Brăila. De altfel, în trecut, Veronica Macri a mai deținut această funcție și în orașul vecin.

Cei doi noi demnitari vor depune jurământul în cadrul unei ceremonii de învestire ce va avea loc joi dimineață, la sediul Instituției Prefectului.

Al doilea post de subprefect al județului, ce le revine liberalilor, va rămâne ocupat și pe viitor de Andra-Mihaela Costache.

Citit 8183 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.