Mulţumim colindătorilor care ne-au urat în 2021. Porţi deschise la „Viaţa liberă” (FOTO și VIDEO)

Mulţumim colindătorilor care ne-au urat în 2021. Porţi deschise la „Viaţa liberă” (FOTO și VIDEO)
În imagine, artiştii Teatrului „Leonard”, la „Viaţa liberă”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aproape au trecut şi sărbătorile creştinilor de rit vechi, care în acest weekend celebrează trecerea în noul an, un moment potrivit să le adresăm un cuvânt de mulţumire colindătorilor care ne-au călcat pragul, la "Viaţa liberă", la final de 2021. Anul a fost unul complicat, în care pandemia de coronavirus a luat multe vieţi, iar noi toţi am întâmpinat dificultăţi în a găsi o nouă normalitate, printre restricţii şi noi variante ale virusului. De aceea, ne-am bucurat şi mai mult că invitaţia noastră pentru colindători a avut ecou, după ce în 2020 situaţia nu ne permisese să ne deschidem porţile.

* Primul gând de recunoştinţă este pentru bucuria pe care ne-au oferit-o artiştii din corul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard", care au venit în casa ziarului pe 21 decembrie, reumplând spaţiul generos al holului central, frumos decorat de colegii din departamentul Administrativ, cu vocile lor minunate. Le mulţumim şi îi aşteptăm şi anul viitor!

* Câțiva prichindei de la grupa mare a Grădiniței ”Elena Doamna”, îmbrăcați în straie populare, fuseseră primii veniţi la ”Viața liberă”, pentru a ne vesti venirea Crăciunului, sub coordonarea doamnelor educatoare Florentina Neagu și Daniela Dănăilă.

* Elevii de clasa a II-a, step by step, ai Școlii Nr. 17 "Nichita Stănescu" din Galați, sub îndrumarea doamnelor învățătoare Cătălina Alina Marin și Doina Enache, ne-au călcat pragul și ne-au încântat cu o superbă interpretare a colindului "Galbenă gutuie", al cunoscutei şi îndrăgitei folkiste gălățene Nica Zaharia. Copiii au reprezentat cu mândrie și Grădinița cu program prelungit "Croitorașul cel viteaz" din Galați, de la care ne-au adus două panouri pline cu felicitări făcute de cei mici.

* Șirul colindătorilor a continuat cu un grup de tineri, elevii clasei a IX-a D, profil filologie bilingv engleză, de la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”, având-o ca îndrumător pe doamna profesoară de limba română Luminița Lupu, care ne-au adus colinde tradiţionale, atât în limba română, cât şi în engleză.

* Copiii din clasa a IV-a A a Şcolii Nr. 40 "Iulia Haşdeu" din Galați, împreună cu doamna profesor de învățământ primar Daniela Porumb, ne-au dăruit din programul pregătit pentru serbarea de la şcoală, spre bucuria unora dintre părinţi, care i-au însoţit şi au putut astfel să-i admire şi să le facă fotografii.

* De la Şcoala Nr. 26, ne-au colindat copiii clasei a III-a B, împreună cu prof. Manuela Chiriac, dar şi cei ai clasei a III-a A, însoțiți de prof. Cristina Tcacenco.

* O explozie de veselie şi toată inocenţa celor câţiva anişori pe care-i are fiecare ne-au adus în redacţie, pe 22 decembrie, copiii de la Grădiniţa cu program prelungit "Alice", structură a Grădiniței "Motanul Încălţat" din Galaţi, pregătiţi de profesoarele Andreea Teodora Sava, Florentina Chiriac, Oana Barbăsură și Roxana Artene Penciu. Copiii ne-au arătat tot ce ştiau, cântând şi împreună cu cantautoarea gălăţeană Alexandra Penciu, solistă a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti, pe care a acompaniat-o ad-hoc la chitară Nelu Borşan, un entuziast al muzicii şi frumosului, care tocmai ne încântase cu un potpuriu de cântece de iarnă din repertoriul internaţional.

* În aceeaşi zi, ne-au colindat şi elevii din clasa a II-a de la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza", însoţiţi de prof. Oana Damian.

* Pe 23 decembrie, redacţia s-a umplut cu vocile copiilor clasei pregătitoare A de la Colegiul Naţional "Costache Negri", însoţiţi de prof. Gina Trotuşanu.

* Un colind tradițional am primit şi de la tinerii din Asociația pentru Inițiativă şi Dezvoltare Socială, dar şi de la un grup de tineri din sistemul de protecție socială al municipiului Galați.

VEDEȚI AICI postările și imaginile video cu colindătorii

Tuturor celor care au înfruntat frigul să ne ureze cele bune înainte de Crăciun în 2021, le mulţumim şi sperăm că s-au bucurat de întâlnire la fel de mult ca noi. Ne-au lipsit, faţă de anii anteriori, colindele corului Seminarului Teologic, cele ale tinerilor Comunităţii Elene, după cum am fost întristaţi că nu au venit studenţii Universităţii "Dunărea de Jos", care mereu ne călcau pragul, înainte de pandemie, fie prin intermediul Ligii Studenţilor şi a Ligii Studenţilor Basarabeni, fie organizându-se la nivel de facultăţi. Înţelegem că situaţia sanitară a stricat multe dintre bunele obiceiuri, dar sperăm ca până la finele lui 2022 să se revină la normal şi toţi prietenii noştri din ultimii peste 30 de ani să-şi regăsească drumul către "Viaţa liberă". Darurile noastre îi vor aştepta, după cum i-au aşteptat şi anul acesta.

Foto 1, galerie. Clasa a IV-a A a Şcolii Nr. 40 "Iulia Haşdeu", prof. Daniela Porumb. Foto 2. Clasa a III-a B de la Şcoala Nr. 26. Foto 3. Clasa a III-a A de la Şcoala Nr. 26. Foto 4. Copiii de la Grădiniţa "Alice", structură a Grădiniţei "Motanul Încălţat". Foto 5. Nelu Borşan şi instrumentele sale minunate. Foto 6. Clasa pregătitoare A de la Colegiul Naţional "Costache Negri", prof. Gina Trotuşanu. Foto7. Elevii din clasa a II-a de la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza", prof. Oana Damian. Foto 8. Tinerii din Asociația pentru Inițiativă şi Dezvoltare Socială. Foto 9. Un grup de tineri din sistemul de protecție socială al municipiului Galați. Foto 10. Cantautoarea gălăţeană Alexandra Penciu, Nelu Borşan şi copiii de la Grădiniţa "Alice". Foto 11. Prichindeii de la grupa mare a Grădiniței ”Elena Doamna”. Foto 12. Elevii clasei a II-a, step by step, de la Şcoala Nr. 17 "Nichita Stănescu". Foto 13. Elevii clasei a IX-a D, profil filologie bilingv engleză, de la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”:

Citit 1819 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.