Canalizări înfundate și capace furate în Valea Orașului. UNDE SUNĂM ÎN CAZ DE NEVOIE

Canalizări înfundate și capace furate în Valea Orașului. UNDE SUNĂM ÎN CAZ DE NEVOIE
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Echipele Departamentului Canalizare din cadrul Apă Canal Galați au efectuat intervenții în zona Gară – Port. S-au desfundat canalizări, s-au curățat grătare și au fost înlocuite capacele de canalizare furate, informează compania.

În acest context, Apă Canal reamintește câteva reguli simple menite să asigure buna funcționare a celor 531 km de rețea de canalizare din municipiul Galați. „În cazul rețelei interioare de canalizare, să aveţi în vedere că vasul de WC nu este coş de gunoi! Niciodată să nu aruncaţi în el resturi alimentare sau orice fel de deşeuri solide. Odorizantele sau jucăriile copiilor scăpate accidental în el trebuie îndepărtate! Mortarul rămas neutilizat în cursul lucrărilor de construcţii sau de renovare a locuinţei nu are ce căuta în vasul de WC! Cel mai mare duşman al conductelor interioare de canalizare menajeră sunt cârpele, vata medicinală şi produsele de igienă, inclusiv măștile: fibrele lor fine se agaţă de neregularităţile pereţilor interni ai conductelor, facilitând formarea dopurilor. Să nu uităm că în conductele de canalizare se formează depuneri de grăsimi solidificate din cauza temperaturilor scăzute și astfel micșorează secțiunea liberă pentru scurgere și se înfundă mai uşor”, informează compania.

În cazul rețelei exterioare de canalizare, principiile sunt aceleași. „În cursul desfundării conductelor, depunerile cele mai frecvent întâlnite sunt grăsimile solidificate, bucăţile de lemn, cârpele, pungile şi flacoanele din material plastic, cărămizile, pietrele, nisipul, nămolul şi resturile alimentare”, conform Apă Canal.

În cazul blocării rețelei publice de canalizare, Apă Canal poate fi anunțată prin apelarea dispeceratului, la numărul 0236.463.294, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. „Indiferent de condițiile meteo, angajații Apă Canal vor răspunde sesizărilor dumneavoastră și vor interveni cu promptitudine acolo unde este nevoie”, mai afirmă reprezentanții companiei.

Citit 2421 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.