Cine ar trebui să taie arborii uscaţi care stau să cadă
Foto: Marian Calestru

Cine ar trebui să taie arborii uscaţi care stau să cadă
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Tăierea arborilor uscaţi, precum şi toaletarea periodică a copacilor fac parte din motivele constante de nemulţumire ale gălăţenilor. Cea mai recentă situaţie ne-a fost semnalată în parcul aferent blocului SD6A, din zona Staer, unde copaci mari şi uscaţi stau să cadă, s-au făcut sesizări în acest sens şi totuşi nu a intervenit nimeni! Iar atunci când au loc tăieri de copaci, apar suspiciuni că, de fapt, arborii doborâţi erau sănătoşi şi viguroşi! Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, SC Gospodărire Urbană tocmai a atribuit trei acorduri cadru pentru tăieri de arbori.

„Orașul pericolelor publice. Mii de arbori uscați și doar două echipe de intervenţie pe teren”, semnalam, în toamna anului trecut, în ziarul „Viaţa liberă”. La acel moment, conducerea SC Gospodărire Urbană SRL ne declara că, în fiecare zi, două echipe intervin, la comanda Primăriei, tăind sau toaletând arbori, dar că s-au adunat numeroase comenzi punctuale. Că prioritate au sesizările curente, iar în limita timpului disponibil, se intervine şi la sesizări mai vechi de acum un an, doi, trei ani, în funcție de gravitate sau urgență. Pentru a putea face faţă solicitărilor, SC Gospodărire Urbană SRL tocmai a achiziționat servicii de doborâre mecanică, tăiere şi corecţie, cu o valabilitate de trei ani.

Potrivit datelor din portalul achiziţiilor publice, pentru „Doborât şi tăieri arbori în Cartier Siderurgiștilor, Micro 16, 17, 18, 19, 20, 21, Țiglina I-II, Barboși, Dimitrie Cantemir şi Drum Centură 3” au fost încheiate acorduri-cadru cu firmele Obercons Comp şi Econaturalia, cu o valoare maximă de 2.199.900 de lei fără TVA.

Pentru „Doborât şi tăieri arbori în Cartier Filești, Micro 39, 40, 14, 13 B, 13, 38, I.C. Frimu (Aurel Vlaicu), Drum Centură”, acordul-cadru încheiat cu NG Iberia 74 are o valoare totală maximă de 1.956.420 de lei fără TVA.

Iar pentru servicii similare de doborât şi tăieri de copaci în zonele Piața Centrală, Centru, Valea orașului, Mazepa I, Mazepa II, Port, Calea Prutului, Zona Gării a fost încheiat un contract cu Terasament Concept SRL, în valoare totală de 1.099.350 de lei.

A fost însă anulată procedura pentru achiziţia de servicii de doborâre/tăiere mecanică a arborilor cu alpiniști utilitari pe raza municipiului Galaţi.

Citit 5812 ori Ultima modificare Vineri, 29 Aprilie 2022 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.