Contract atribuit pentru "un capăt de stradă ce n-a văzut asfaltul"
Foto: Anca Spânu

Contract atribuit pentru "un capăt de stradă ce n-a văzut asfaltul"
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Primăria municipiului Galați tocmai a atribuit contractul pentru reparații curente pe strada Frunzei, segmentul cuprins între numerele 78 şi 96. Constructorul ales este Citadina '98 SA, iar valoarea achiziției este de 285.794 de lei fără TVA, adică 57.748 de euro. Reamintim că valoarea estimată a contractului fusese de 335.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire, "prețul cel mai scăzut".

"Înecate în praf sau în noroi, în funcţie de vreme, strada Frunzei, porţiunea cuprinsă între numerele 78 şi 96, şi strada Prisaca n-au cunoscut până acum asfaltul, deşi gălăţenii care locuiesc în această zonă cer cu insistență, încă din anul 2010, să intre şi ei în rândul lumii civilizate", scriam în ediția din 15 aprilie a ziarului "Viața liberă".

Prin execuția lucrărilor, autoritățile și-au propus aducerea străzii la o "stare normală de exploatare care să asigure siguranţa şi confortul". Conform caietului de sarcini, lucrările de reparaţii curente constau în: "înlocuirea integrală a bordurilor mari uzate şi degradate, aducerea la cotă a căminelor de vizitare, executarea de guri de scurgere noi, repararea trotuarului - 225 mp - şi a carosabilului - 970 mp".

Intervenţia va începe după semnarea contractului şi se va finaliza în termen de 60 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor de execuţie. "Antreprenorul are obligaţia de a executa şi finaliza lucrările, precum şi de a remedia viciile ascunse", se precizează în caietul de sarcini.

Rămâne de văzut cât de repede vor fi transpuse aceste cerinţe în realitate.

Citit 2710 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Mai 2022 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.