Gală aniversară în deschiderea Festivalului Internațional "Leonard"

Gală aniversară în deschiderea Festivalului Internațional "Leonard"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Duminică, 15 mai, de la ora 18,30, pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați va avea loc deschiderea celei de-a XVII-a ediții a Festivalului Internațional "Leonard". Evenimentul cultural va debuta cu o gală aniversară, prilejuită de împlinirea a 66 de ani de la înființarea teatrului.

Gala aniversară care dă startul ediției din acest an a Festivalului "Leonard" este o ocazie unică prin care publicul spectator va avea ocazia să vizioneze o serie de momente muzicale de referință din repertoriul curent al teatrului.

"Gala va avea loc în interpretarea tinerilor și talentaților soliști, a orchestrei simfonice, corului, baletului și Revistei, sub coordonarea muzicală a maestrului Eugen Dan Drăgoi. Avem onoarea și bucuria, totodată, ca un important moment al spectacolului să-l dedicăm maestrului coregraf Constantin Floriean, care, în acest an, aniversează 80 de ani de viață și 60 de ani de activitatea artistică", se arată într-un comunicat de presă al Teatrului "Leonard".

Din distribuția concertului fac parte soliștii: Ana Băcanu, Cristina Bleandură, Cristina Boghici, Lăcrămioara Crihană, Cristina Isabela Ionașcu, Adina Lazăr, Silvia Alice Niță, Mariana Pisică, Irina Popa, Lorena Sanda, Mihail Anton, Florin Bobei, Dominic Cristea, Constantin Lupu, Adrian Mărginean, Teodor Niță, Tudorel State, Valentin Vasopol. Maestrul de balet este Gabriela Gegea, dirijorul corului este Daniel Nistor, iar de pregătirea muzicală se ocupă Tatiana Ionașcu și Ciprian Oloi. Pregătirea muzicală a corului este asigurată de Georgiana Diaconescu, regia tehnică îi aparține Tanței Micu, iar videoproiecțiile sunt asigurate de Alexandra Roșu.

În fiecare an, la 15 mai, Liricul gălățean aniversează înființarea instituției, marcată prin apariția, în 1956, a Teatrului de Operetă și Estradă. Momentul respectiv a însemnat prima atestare oficială, în Galați, a unei instituții profesioniste de spectacole muzicale. De-a lungul vremii, portofoliul teatrului a acumulat peste 40 de lucrări de operă, 42 de operete, zece comedii muzicale, 20 de balete, 15 spectacole muzicale pentru copii și peste 50 de spectacole de estradă și revistă.

Pentru gala de duminică seară, biletele se pot achiziționa online, accesând linkul https://www.blt.ro/gala-leonard.html, sau fizic, de la casieria teatrului (0236.465.599 și 0753.312.308), în intervalul orar afișat pe site-ul www.naeleonard.ro, sau de la punctul de vânzare bilete din incinta Shopping City Galați (parter).

Citit 1881 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2022 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.